Carlos Strandbergs hat trick gav Örebro SK segern

By on 29 juli, 2019
Arkivbild.

Örebro SK åkte till Helsingborg för att möta Helsingborgs IF i den 17 omgången av allsvenskan 2019. Örebro hade för inför matchen fått tillbaks Daniel Björnqvist och man hoppades kunna spinna vidare på hemmavinsten senast mot Falkenberg, Helsingborg har haft ett klart lyft efter att Henrik Larson klev in som tränare  men förlorade senast mot AIK.

Den första halvleken började lite avvaktande och spelet böljade fram och tillbaka, men i den 16 minuten fick Helsingborg en frispark som gick till Fredrik Liverstam som satte 1-0 till Helsingborg. Efter målet var det lite virrigt hos Örebro men man lyckades samla ihop sig och i den 23 minuten blev det straff för Örebro på en hands, Carlos Strandberg klev fram till straffpunkten och slog in kvitteringen 1-1 till Örebro. Helsingborg pressade efter målet på men i den 28 minuten fick Örebro en snabb vändning och Carlos Strandberg tog emot passen och satte den kallt vid första stolpen 2-1 till Örebro. Nu började Örebro flytta upp positionerna och skapade fler chanser och i den 32 minuten fullbordade Carlos Strandberg sitt hattrik och utökade Örebros ledning till 3-1. Efter målet bytte Örebro ut Carlos Strandberg på grund av känning i baksida lår in kom Agon Mehmeti. Helsingborg var nu tvungna att satsa framåt och skapade några bra chanser framför allt i slutet av tilläggstiden men första halvlek slutar 3-1 till Örebro.

Helsingborg klev in hårt i den andra halvlek och verkade fast beslutna att vända på matchen, och de skapade snabbt några chanser och skapade ett bra tryck men i den 58 minuten får Jake Larsson en pass av Agon Mehmeti och 4-1 till Örebro var ett faktum. Resten av matchen jagade Helsingborg reducering men Örebro försvarade sig bra och tog hem välbehövliga poäng.

Det blev ännu en bra match för Örebro när man besegrade Helsingborg och där Carlos Strandbergs målskytte verkligen lossade då han gjorde tre mål på tre minuter och 57 sekunder. Idag kändes det åter som om Örebro hade en spelidé som man  genomförde enligt plan och fortsatte med det även efter Helsingborgs mål. Med de tre nya poängen så hamnade Örebro på nionde plats vilket äntligen ger lite luft nedåt och vi får hoppas att målskyttet nu verkligen kommit igång för laget.

Matchen slutade Helsingborgs IF 1  – Örebro SK 4.