Örebro SK damer tog poäng mot Sundsvall

By on 1 maj, 2024

Örebro SK Dam ställdes mot fjolårets tio placerade Sundsvalls DFF på Behrn Arena under onsdagen, en match i det nedre skiktet av Elitettan.

Det var gästerna som började bäst och tryckte tillbaka Örebro, det gjorde att Sundsvall tog ledningen i den tionde minuten. Efter målet klev Örebro upp i banan för att föra ett mer offensivt spel, dock utan att man kunde skapa varken chans eller mål. Första halvlek slutade 0-0.

I den andra halvleken skapade Örebro en jättechans redan i den 47 minuten, men bollen nickades utanför från ganska nära håll. Man hade börjat jakten på en kvittering på ett riktigt bra sätt, och i den 64 minuten kom 1-1 målet för Örebro. Hemmalaget fortsatte jaga ett ledningsmål men även om Örebro hade några chanser så kom man inte närmare än ett par hörnor. Matchen slutade 1-1 ett ganska rättvist resultat sett över 90 minuter.

Efter en inte allt för bra inledning av matchen och ett mål i baken så tog sig ÖSKs spelare samman och presterade betydligt bättre när man kvitterade och sedan började jaga en ledning. Nu behöver man bara lite mer spets och spela som avslutningen idag för att ta fler treor istället.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 4 maj hemma mot Gamla Uppsala.

Matchfakta Örebro SK vs Sundsvalls DFF

• 10 minuten Mål Sundsvall, Elin Larsson 0-1.
  • 65 minuten Mål Örebro, Josefine Eklund 1-1.

Matchen slutade Örebro SK 1 vs Sundsvalls DFF 1.