Fyra debutanter i förbundskapten Mikael Hills VM-trupp

Av på 12 november, 2018
Simon Palmén tidigare i Örebro är uttagen till Innebandy-VM.
Foto: Karl-Johan Sandberg

Fyra debutanter finns med i Sveriges trupp, som blev officiell på en pressträff i Stockholm i dag, förutom debutanterna består laget av oerhört mycket rutin. Bland annat har tre spelare över 100 landskamper inför världsmästerskapet. 

VM startar i Prag 1 december när Sverige ställs mot Finland i gruppspelet. Sedan väntar matcher mot de nordiska grannarna Norge och Danmark.

Visste du att

  • Det är fyra debutanter i truppen, Måns Parsjö Tegnér, Markus Jonsson, Simon Palmén och Albin Sjögren.
  • Herrlandslaget har haft flera samlingar under året för att svetsa samman gruppen och utveckla spelet optimalt. På senare tid har flera spelare pratat om att landslaget har en ”klubblagskänsla”.
  • Nästa måndag, 19 november, flyger landslaget till den spanska kanarieön Fuerteventura för ett veckolångt läger. Där gäller det att slipa på de sista detaljerna, men även samla energi inför VM.
  • Siktet är inställt på VM-finalen 9 december – där Sverige ska ta tillbaka guldet. 2016 i Riga förlorade man finalen mot Finland på straffar.

Citat

Mikael Hill, förbundskapten

Vi tycker att vi har plockat ut en trupp med väldigt många möjligheter. Starka personligheter, starka spelare rent innebandymässigt och starka atleter. Jag tycker att det är ett komplett lag. Stommen har varit med hela vägen. Man ser ett mönster från våren 2017 (Hills första uppdrag som förbundskapten) fram till nu. Det är spelare som har presterat över tid i landslaget.

”Klubblagskänslan” var det som slog mig mest på min första samling. Jag blev förvånad över hur väl det fungerade, vilken otrolig gemenskap det är. Det är en faktor när vi har byggt laget, det ska fungera som en enhet. Alla typer av människor ska få plats, samtidigt som vi drar åt samma håll. Alla ska vara med och göra jobbet.

– Många har spelat tio matcher på en månad inför lägret. Vi ska jobba med finputsning av delar i spelet och ha teoretiska pass. Vi har även en del arrangemang för att bygga vidare på stämningen i laget, säger Hill.

– Jag gillar att vi får bekänna färg direkt mot Finland. Sedan gäller det att komma väl förberedda hela vägen, vi kan inte lägga allt fokus på första matchen. Det är två lag till som vi ska möta. Vi har lagt upp en bra plan hur vi ska spela och med vilka spelare. Jag ser fram emot alla matcher.

– Målet är att återerövra guldet. Vi ska ta med guldet hem till Sverige igen. Vi vill att alla svenska fans och alla som följer svensk innebandy ska vara med om ett VM-guld. Det är viktigt för oss. Vi ska vara ledande i innebandyvärlden och vara världsmästare.

Mikael Hill kommenterar Simon Palmén

Simon Palmén, Linköping IBK*
Han har vuxit på flera sätt. Han var väldigt bra under sitt sista slutspel med Falun. Flyttade därefter hem till Örebro och där han fick en annan roll och fick utveckla sitt ledarskap och ta ett annat ansvar. Han är en bra spelfördelare och har ett spel som skiljer sig från våra andra centrar. Jag tror att vi kommer få se mer av honom i framtiden i landslaget.


Sveriges VM-trupp:

Målvakter

Johan Rehn, IBF Falun
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen*

Backar

Emil Johansson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Markus Jonsson, Växjö IBK*
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK – assisterande lagkapten
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

Centrar

Johan Samuelsson, IBF Falun – lagkapten
Jonas Svahn, IBK Dalen
Jonas Adriansson, IBF Falun
Simon Palmén, Linköping IBK*

Forwards

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Albin Sjögren, Storvreta IBK*
Johannes Larsson, IBF Falun
Alexander Rudd, Storvreta IBK

*VM-debutant

Spelschema

Finland-Sverige, 1 dec kl 15.00 (O2 Arena)
Sverige-Norge, 3 dec kl 19.30 (O2 Arena)
Sverige-Danmark, 4 dec kl 17.15 (Arena Sparta Bodvinny)
Kvartsfinal, 7 dec kl 15.10 (O2 Arena)
Semifinal, 8 dec kl 16.00/19.00 (O2 Arena)
Ev bronsmatch, 9 dec kl 13.00 (O2 Arena)
Ev final, 9 dec kl 16.00 (O2 Arena)

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in