Lokalt | Örebro HK vann välförtjänt mot Brynäs

By on 16 januari, 2016

Örebro HK gästades av Brynäs IF i den sena lördagsmatchen, och det var ett taggat Örebro som inledde i högt tempo.

ÖHK kom ut och drog upp ett bra tempo i början på den första, det var Marko Antilla som visade Brynäs var skåpet skulle stå genom ett par duktiga tryckare. Brynäs svarade upp men det var hemmalaget som kunde göra ett förlösande 1 – 0 i slutet på första, en ledning som höll sig till periodens slut.

I sjunde minuten av andra perioden drog ÖHK på sig två utvisningar och Brynäs kunde reducera till 1 – 1 i spel 3 mot 5, Örebro reste sig efter den smällen och avslutade bra med att ta ledningen igen till 2 – 1 i den 16e minuten.

Sista perioden bjöd på ett högt tempo, grinigt spel med en touch av slutspelskaraktär. Det mest spektakulära bjöd Antilla på med ett tungt skott från halva som Brynäs målvakt räddade, pucken flög upp i plexit bakom för att studsa tillbaka ner på ryggen på Brynäs målvakt och i mål.

Örebro är inne på ett vinnarstråk nu, det här var tredje vinsten på raken och laget är glödhett. ÖHK vinner välförtjänt framför en fantastisk hemmapublik, fullsatt 5 500 åskådare och högt i tak.