Örebro HK förlorade den första av två mot Mora borta

By on 27 oktober, 2017

Örebro Hockey åkte till Mora i den 13e omgången av SHL för den första drabbningen av två på två dagar, back to back med andra ord och full fart!

Första perioden börjades bäst av Mora som gick fram till en 2-0 ledning, men det var Örebro som avslutade den genom att kvittera till 2-1 av Tom Wandell med bara några sekunder kvar av den första perioden.

Andra perioden startade Örebro på ett riktigt bra sätt genom att kvittera till 2-2 efter bara 40 sekunder av Tyson Spink, efter det var det bara Örebro och mycket spel i Moras zon i runt fem minuter innan hemmalaget kunde ta sig ner till Örebros målvakt. Mora lyckades etablera ett visst tryck och satte Örebros målvakt Axel Brage på prov utan någon utdelning i den sjätte minuten, i den nionde minuten kunde Mora göra 3-2 efter en spelvändning. Efter Moras ledningsmål jämnades spelet ut sig och hemmalaget var det lag som skapade mest för tillfället, med fem minuter kvar av perioden lyfte Örebro upp spelet i Moras zon och började trycka på. Med 3.21 kvar av perioden åkte Örebro på en utvisning, Alexander Hellström fick syna utvisningsbåset. En utvisning som inte ledde till något för hemmalaget, närmast var Tom Wandell som blev helt friställd och försökte sätta den mellan benen på Moras målvakt utan att pucken gick in. Närmast i slutet av den andra perioden var Mora, och den slutade 3-2 med Mora i ledning.

Tredje perioden började med att bägge lagen delade på puck-innehavet, i den tredje minuten kom en Mora spelare helt ren efter ett misstag från Örebro men Axel Brage var med på noterna och kunde styra undan. I den nionde minuten åkte Örebro på en utvisning, det var även Örebro som klarade av den utan att Mora kunde skapa något farligt över huvudtaget. Med fyra minuter kvar av matchen började Örebro återigen flytta upp spelet och jaga kvittering med spel i Moras zon, i den 19 minuten kom en Mora spelare helt ren men återigen var det Axel Brage som kunde styra pucken utanför. Med 55 sekunder kvar tog Örebro ut målvakten, tyvärr räckte det inte ända fram och det var Mora som var det starkaste laget i den tredje perioden. Perioden slutade 0-0 och matchen 3-2 till Mora.

Sammanfattat….
Örebro började matchen svagt för att jobba sig in i matchen, för att avsluta första perioden riktigt starkt. Andra perioden gick till Örebro som hade det mesta av spelet och skulle kanske ha tagit ett större kommando genom flera mål, istället var det Mora som kom igen i slutet av densamma. I den sista perioden höll Mora ihop spelet bäst och var starkast, perioden slutade 0-0 och det var hemmalaget som gjorde en helgjuten defensiv insats och försvarade sig bra.

Imorgon lördag kl. 15.15 är dags igen för en back to back match och Örebro tar emot Mora i Behrn Arena.