Örebro Kings fick med sig viktig poäng mot FC Helsingborg

By on 11 februari, 2018

Örebro Kings var tillbaka i hetluften i SSL efter landslagsuppehåll, i dagens omgång mötte de FC Helsingborg i Idrottshuset. Helsingborg kom till spel med fem raka utan vinst, Örebro hade innan uppehållet två starka vinster.

Första perioden började med att bägge lagen skapade lägen fram och tillbaka, vassast chanser kom från Helsingborgs sida. I den femte minuten kom första målet, det var Helsingborg som gjorde 1-0 genom Jonathan Nilsson. 13 minuter in i matchen fick äntligen Örebro tag i bollen och kunde få till någon sorts form av anfall, och kom till avslut. Med fem minuter kvar fick Örebro mer och mer chanser, och laget kröp närmare ett kvitteringsmål. Efter en lång dominans kunde Jonathan Nilsson i Helsingborg slå in sitt andra mål för dagen, 2-0 till gästerna i 18 minuten. Det var Örebro som efter målet var riktigt heta och tryckte på ordentligt de sista minuterna, Helsingborg höll sig kalla och resultatet stod sig perioden ut.
Perioden 2-0 till Helsingborg, matchen 2-0 till Helsingborg

Andra perioden började Örebro mycket bättre, låg på och stressade Helsingborg. Spelet ledde fram till att Emil Lundmark kunde stänka in 1-2, målet kom i den tredje minuten. I den fjärde minuten kom matchens första utvisning, den drabbade Andreas Lindholm i Helsingborg och Örebro i power play. Örebro fortsatte sitt snabba spel, i den tolfte minuten kunde Simon Jirebeck slå in kvitteringen till 2-2. Daniel Hellqvist fortsatte trenden och borrade upp bollen i det vänstra krysset, målet kom i den 13 minuten, 3-2 till Örebro. Örebro fortsatte att trumma på och höll i det fina spelet, perioden slutade med Örebro i ledning.
Perioden 3-0 till Örebro, matchen 3-2 till Örebro

I den tredje perioden öppnade spelet upp sig ordentligt då Helsingborg jagade mål, i den femte minuten kunde Patrick Suchanek i Helsingborg slå in kvitteringen till 3-3. Örebro tryckte på ordentligt efter målet, men det var gästerna som kunde ta ledningen efter en snabb spelvändning genom Linus Nordgren i den sjätte minuten, 4-3 till gästerna. Med fem minuter kvar av matchen var det fortsatt böljande spel sett över hela planen, Örebro jagade kvitteringsmål men Helsingborg bet ifrån bra och var i det läget närmare ett mål än hemmalaget. Med 2.38 kvar tog Örebro ut målvakten, vilket var ett riktigt bra drag då Kings kvitterade till 4-4 bara sju sekunder efter att Adrian Kodelja hade lämnat målet, målet gjordes av Marcus Ekengren. Matchen gick till förlängning.
Perioden 2-1 till Helsingborg, matchen 4-4

I förlängningen var det Örebro som visade mest kvalitéer och var det lag som styrde mest, men  nu tog Helsingborg extrapoängen då Linus Nordgren kunde avgöra matchen i den fjärde minuten för gästerna.

Sammanfattat startade Örebro bra och höll jämna steg med Helsingborg fram till gästernas ledningsmål, efter det var det Helsingborg som dikterade villkoren och dominerade totalt. Det slarvades och bjöds på lägen i uppspelsfasen från Kings sida, som tur var var defensiven bra tillsammans med målvakten Adrian Kodelja. Örebro visade intentioner till bra spel i den första perioden, men sett över tre femmor är inte laget med. I mittperioden kom Örebro ut och toppade laget, en taktik som tar kraft men ger resultat. Så var det nu med då Örebro kunde gå från ett tvåmålsunderläge till en ledning med ett mål, att Örebro var i ledning är helt klart målvakten Adrian Kodeljas förtjänst då han stod för ett par riktigt kvalificerade räddningar. Sista perioden tryckte gästerna på bra vilket visade sig i målprotokollet och på planen då Helsingborg var det mer dominerande laget, Örebro stod upp och visade kvalitet då de kunde avsluta bäst och ta matchen till en förlängning. Det var Örebro som såg ut att gå fram mest i förlängningen då laget låg på mest, Helsingborg var inte ofarliga då de stack upp i många snabba attacker. Nu var det gästerna som kunde ta hem segern i förlängningen, dock fick Örebro med sig en viktig poäng i jakten om SSL-spel nästa säsong. Kings är nu fem poäng före AIK i tabellen, ett AIK som idag spelar bort mot Växjö.

I dagens match var Suad Sofovich inte med på grund av sjukdom, en av de tongivande spelarna som förstärker laget på signifikativt sätt och som både skapar som spelar bollen rätt. I dagens match fanns följande spelare i förstakedjan Simon Jirebeck-Simon Palmén-Emil Ruud, andrakedjan Marcus Ekengren-Daniel Hellqvist-Markus Lindgjerdet. Med en frisk Sofovich hade Ekengren spelat i förstakedjan, vilket är ett tongivande drag som gör skillnad och med den uppställningen i dagens match hade det varit vinst. Förhoppningsvis finns en frisk Suad i truppen nu på torsdag då Kings möter Jönköpings IK på bortaplan, noterbart är att Örebro tog sig upp ytterligare en placering i tabellen tack var poängen och är nu på en elfte platsen poäng före Höllvikens IBF.