Örebro Roller Derby belönas av Henrik Lundqvist och Unibet via 30/30-fonden

Av på 4 juli, 2019

I vintras presenterade Kindred Group stolt Henrik Lundqvist som ny ambassadör för Unibet. Ambassadörskapet lanserades via det gemensamma initiativet 30/30-fonden, vars syfte är att ge tillbaka till idrottsrörelsen och hjälpa föreningar över hela Sverige. Nu har juryn, med Henrik Lundqvist i spetsen, beslutat om vilka 30 föreningar som kommer få ta del av årets omgång av 30/30-fonden.

30/30-fonden är ett samarbete mellan Henrik Lundqvist och Unibet som syftar till att ge tillbaka till idrottsrörelsen, som haft en enorm betydelse för Henrik Lundqvist själv, och miljontals andra. Initiativet går ut på att uppmärksamma och belöna föreningar över hela Sverige, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som skapar både trygghet och glädje. Nu har Henrik och Unibet valt ut 30 föreningar bland tusentals sökande.

Bland dessa återfinns Örebro Roller Derby med motiveringen:
”En förening som verkar i en liten, men ack så spännande sport; Roller Derby, en kontaktsport på rullskridskor. Örebro Roller Derby ger många individer ett tryggt sammanhang, fysisk aktivitet och fina möjligheter till personlig utveckling. Klubben är dessutom oerhört aktiv i olika samhällsaktiviteter, så som Prideparaden, loppmarknader och prova på-tillfällen. Vi skulle gärna testa sporten!”

– För mig och många andra är idrotten väldigt viktig. Den har alltid funnits där, den har format mig och den har lärt mig vikten av respekt och gemenskap. Därför känns det oerhört bra att kunna vara med och ge tillbaka till föreningar som behöver stöd. De 30 utvalda föreningarna har alla sin egen unika berättelse, men gemensamt är att de står för sunda värderingar, fair play, jämställdhet och att de förstår idrottens betydelse, säger Henrik Lundqvist, ambassadör för Unibet.

”30/30” anspelar på Henrik Lundqvists tröjnummer och att 30 föreningar får 30 000 kr. Unibet och Henrik Lundqvist bidrar med hälften var av totalsumman på 900 000 kr. Över 3 000 idrottsföreningar från hela Sverige har sökt till 30/30-fonden och bland de utvalda föreningarna samsas lite ovanligare idrotter som undervattensrugby och cheerleading med mer etablerade sporter som fotboll och hockey.

– Under flera år har vi genom Årets fan och Unibet 2:an satt strålkastarljuset på såväl fans och föreningshjältar som den svenska division 2-fotbollen. Och vår ambition är att fortsätta utveckla och utöka vårt engagemang för alla de fina föreningar som finns runt om i landet, så vi är mycket nöjda med det engagemang 30/30-fonden genererat. Det kryllar av föreningar i Sverige som gör ett fantastiskt arbete, och det känns väldigt bra att få vara med och bidra till den viktiga samhällsfunktion som föreningarna har. När vi har valt ut föreningarna har vi tittat på vilka positiva värden de står för, hur de verkar för en mer jämställd idrott – gärna med konkreta initiativ och hur de alltid sätter fair play i första rummet, säger Anders Falk, Brand and partnerships manager samt projektledare för 30/30-fonden på Unibet.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in