Örebro SK Futsal vann slarvig match mot Torslanda IK

By on 20 oktober, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK Futsal tog under lördagen emot Torslanda IK hemma i idrottshuset för den andra omgången av Svenska Futsalligan. Båda lagen är tippade i de nedre regionerna av tabellen och kom från varsin förlust.

Första halvlek började trevande och det kändes verkligen att det var början på säsongen då tempot kändes lågt och misstagen var många från båda lagen. Matchen fortsatte dock med ett växlande spel och många misstag. Den bästa chansen hade ÖSK i slutminuten då man missade mål från cirka en halvmeter.

Första halvlek 0 – 0, matchen 0 – 0.

Andra halvlek var det ÖSK som började bäst och efter 4 minuter satte ÖSK sitt första mål för säsongen och 1 – 0 till Örebro. Örebro fortsatte att sätta press på Torslanda och hade flera fina chanser men missarna var många. Torslanda jobbade sig in i matchen fick till några chanser även om ingen av dem kändes riktigt farliga. I den 11 minuten var det dock åter dags för Örebro att göra mål och 2 – 0 till ÖSK. Efter andra målet så kändes det som att Örebro vaknade till ytterligare och det var inte många chanser för Torslanda. I den 17 minuten tog Torslanda ut målvakten och satte sedan snabbt reduktionen 2 – 1. Torslanda fortsatte att spela utan målvakt och i den 18 minuten sköt Örebro en tå paj över hela plan och 3 – 1 till Örebro. Torslanda får till ytterligare ett mål i slutminuten och matchen slutar 3 – 2.

Andra halvlek 3 – 2, matchen 3 – 2.

Sammanfattat så var detta en ganska trött tillställning och även om den kom igång något i andra halvlek så dominerades den av misstagen som var många från båda lagen, detta är något som ÖSK måste få ordning på om de skall ha en chans mot de bättre lagen i ligan.

Matchen slutade Örebro SK Futsal 3 – 2 Torslanda IK.