By on 3 oktober, 2020
Arkivbild.

Örebro SK tog under lördagen emot Elfsborgs IF hemma på Behrn Arena för den 22 omgången av allsvenskan 2020.

Örebro kom från vinst mot Sirius hemma, medans Elfsborg hade hela fem oavgjorda matcher på raken.

Elfsborg satte fart från starten av den första halvleken och i den tredje minuten sprang Granlund ner Rasmus Alm som blev tilldömd en straff som Per Frick tog till vara och satte 1-0 till gästerna. Det var en tung start för Örebro då straffen var klart tveksam. Efter målet ökade Örebro tempot och kom till några fina chanser och i den 17 minuten var det dags för Örebro att få en straff som Nahir Besara förvaltade och satte kvitteringen 1-1. I den 19 minuten var Jake Larsson tvungen att byta på grund av skada och in kom Rasmus Karjalainen, han var bara på plan i 18 sekunder innan han satte ledningsmålet för Örebro 2-1. Elfsborg lyfte efter målet upp sina positioner och skapade en del chanser men Örebro låg inte på latsidan och skapande även de en del chanser. I den 39 minuten kvitterade Elfsborg efter en trasslig situation när Per Frick sprang in i Oscar Jansson och bollen studsar till en Elfsborgs spelare som rullar in bollen i Örebro målet, frågan var om det inte var frispark för Örebro där men ställningen blev 2-2 och så slutade även första halvlek.

Det var Elfsborg som började även den andra halvleken bäst och satte hård press på Örebro, Oscar Jansson spelade dock bra och räddade Örebro flera gånger. Elfsborg fortsatte att äta sig in i matchen men i den 83 minuten satte Rasmus Karjalainen 3-1 för Örebro och åter ledning för hemmalaget. Efter målet så forcerade Elfsborg men det räckte inte och Örebro kunde vinna med 3-2.

Örebro gjorde en riktigt bra första halvlek även om man mattades lite mot slutet och det var särskiljt kula att Rasmus Karjalainen har kommit in i laget och börjat göra mål. En annan sak som var trevlig att se var att effektiviteten hos Örebro var bättre än på länge, man hade inte det allra bästa spelet men man tog vara på de chanser man hade.

Nästa match spelar Örebro SK borta mot Falkenbergs FF den 17 Oktober.

Matchen slutade Örebro SK 3-2 Elfsborgs IF.