Örebro/Lindesberg travskola är redo ta hand om nya stjärnkuskar

Av på 26 januari, 2017

– Vi startar en prova-på-kurs för de som känner suget att köra travhäst. Med start vecka 9 blir det sju tvåtimmarspass, berättar Lena Thybeck som är utbildningsansvarig på Örebro/Lindesberg.

På kursen får man lära sig grunderna i travet. Det är ämnen som hästens beteende, exteriör, säkerhet, skötsel och utrustning. Man får sköta, sela och köra såväl ponny som stor travhäst.

Kursavgiften är 1 000 kronor.
Vi har tretton ponnyer och sex varmblodstravare på travskolan som väntar på nya hästbitna elever. De är säkra, lugna, pålitliga och vältränade hästar så det kan gå undan också, fortsätter Lena Thybeck.

Vad behöver man för utrustning?
Travskolan lånar ut hjälm, skyddsväst och körglasögon. Annars gäller det bara att klä sig efter väderleken.

Eleverna kan se fram emot att få köra såväl ponny som stor travhäst i så kallad tandemsulky. Man kör själv men man har för säkerhets skull stöd av en rutinerad kusk i vagnen. Vill man förkovra sig ännu mer så arrangeras sedan olika fortsättningskurser på Örebro/Lindesberg.

Där lär man sig mer om att köra häst, träna och annan hästkunskap. Det kan vara starten mot att ta en riktig körlicens. Det är kul att många nyfikna som kom utan hästvana fortsätter efter prova-på kursen. Flera har sagt att köra häst är bland de bästa de gjort.

Fakta Stjärnkusken
Stjärnkusken är en tävling i sex avsnitt där sju kända personer ska försöka bli travkusk. Varje vecka elimineras en av de tävlande. Deltagare är Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia ”Amazon” Benjaminsson. Första programmet visas i TV4 kl 20.00 den 26 januari.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in