Skottlossning i centrala Örebro

Av på 27 mars, 2018
Karl-Johan Sandberg

Två personer har setts skjuta mot en byggnad eller möjligen mot en bil i närheten av Trädgårdsgatan, polisen hanterar just nu en mängd uppgifter från vittnen och iaktagelser i Örebro som  knyts till en skottlossning i centrala Örebro.

En bil med krossade sidorutor och punkterade däck anträffas vid Stallbacken och kan knytas till händelsen, en plats vid Trädgårdsgatan/Nygatan spärras av.

Det som har inträffat är att en polispatrull försöker stoppa en bil i centrala Örebro som avviker från polisen i hög hastighet, polis kallar på förstärkning och ytterligare en patrull ansluter för att försöka stoppa den fortsatta färden på aktuell bil.

Bilen som avviker krockar flera gånger med räcken och refuger viket gör den mindre och mindre körduglig, trots detta försöker föraren att komma från polisen och vid ett tillfälle kör bilen mot en polisman som skall ingripa mot föraren. Detta gör att polismannen avlossar sitt tjänstevapen en gång, vilket inte får föraren att avbryta angreppet och polisen avlossar ytterligare skott.

Bilen anträffas senare och det finns tecken i bilen som tyder på att föraren av bilen är skadad, gärningsmannen anträffas senare skadad i en viadukt och förs med ambulans till sjukhus.

Lokalt | Trädgårdsgatan/Nygatan
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in