By on 30 april, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

På självaste Valborgsmässoafton tog Örebro SK emot Dalkurd FF hemma på Behrn Arena för den sjätte omgången av allsvenskan 2018.

Till dagens match saknade Örebro SK Viktor Sköld och Filip Rogic, men samtidigt var Johan Mårtensson tillbaks från sin avstängning. Spelade från start gjorde också Arvid Brorsson.

Örebro Började den första halvleken bra och hade mycket fint uppställt anfallsspel under långa perioder av halvleken, men Dalkurd var inte ofarliga utan hade ett antal mer eller mindre vassa kontringar som dock Örebroförsvaret klarade av relativt enkelt.

Som sagt så fanns det chanser åt båda hållen men inget av lagen lyckades att kapitalisera på dem så halvleken slutar 0 – 0.

Det var ett lite piggare Dalkurd som kom ut till andra perioden och efter 53 minuter gav detta frukt då japanen Yukiya Sugita satte bollen i nätet bakom Oscar Johansson i Örebromålet och gav ställningen 1 – 0 till Dalkurd.

Örebro satsade nu ännu mer framåt och hade några fina chanser men saknade en riktig avslutare, istället slår Yukiya Sugita en riktigt fin passning till Mohamed Buya Turay som utmanade örebroförsvaret och sätter bollen iskallt i nätet på Örebro kassen och 2 – 0 till Dalkurd var ett faktum.

Örebro fortsatte med sin press och i 79 minuten bar den frukt när Nordin Gerzic får fram en boll till Michael Omoh som vänder runt och klipper in reduceringen till 1 – 2.

I detta läge så sänkte Örebro så klart inte på sitt tryck och i den 82 minuten slår Nahir Besara en finhörna som Kennedy Igboananike går upp och nickar i mål för kvittering och 2 – 2.

Nu blev de sista minutrarna en öppen historia där båda lagen jagade det avgörande målet, en minut in på stopptiden spelar Simon Amin fram Kennedy Igboananike som kan slå in ledningsmålet och 3 – 2 för Örebro. Dalkurd satsade nu allt men Örebro lyckades hålla undan och vann matchen med 3 – 2.

Jag tycker att Örebro gjorde en bra match och speciellt de sista tio minutrarna då man hämtade upp 0 – 2 underläget, annars tycker jag att Örebro borde ha gjort mål redan i första halvlek och att man måste våga skuta mer.

Det var också skönt att se Kennedy göra mål igen och att Örebro SK fortfarande är obesegrade, laget ligger nu på en tredjeplats i tabellen.