Tungt fall för Örebro SK mot IF Elfsborg

By on 22 september, 2018
Arkivbild från Örebro SK vs IF Elfsborg på Behrn Arena

Örebro SK åkte under lördagen till Borås Arena för att ta sig an IF Elfsborg i den 22:a omgången av allsvenskan.

Elfsborg hade inför matchen inte vunnit på de nio senaste matcherna medan Örebro vunnit sina två senaste men inte vunnit i Borås sedan 2007.

Nytt för i laget sedan senast var bland annat att Nahir Besara och Viktor Sköld gick in i startelvan samt att Martin Lorentzson gick ner på sin mer vana backplats. Detta blev ännu en match utan Nordin Gerzic som är skadad.

Första halvlek började Örebro med en hög press men det resulterade tyvärr inte i någon riktigt vass chans. Nu fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka men det mesta av spelet fördes på mittplan och även om lagen kom till några bra lägen så var avsluten aldrig farliga. Elfborg jobbade sig nu in mer och mer i matchen och Örebros spel kändes lite för nätt och hade för små marginaler, matchen fortsatte dock utan större chanser dock med ett större bollinnehav för Elfsborg. i den 22 minuten så var det dock dags för Chinedu Obasi att klippa till och ge Elfsborg ledningen med 1 – 0. I den 26 minuten så fick Örebro en frispark i bra läge som Nahir Besara slog direkt på mål men som räddades av Elfsborgs målvakt. I den 36 minuten fick Daniel Sjökvist en hård boll i ansiktet från nära håll och Örebroarna fick en möjlighet att samla sig och prata med tränare Axel Kjäll, det var dock Elfsborg som startade bäst efter de ofrivilliga pausen med ett inte ofarligt anfall, dock utan resultat. Men nu kändes det som om Elfsborg fått vittring och man kom i den 41 minuten i ytterligare ett farligt anfall där Chinedu Obasi avlossade ett hårt skott strax utanför Örebros vänstra stolpe. I den 45 minuten hade Viktor Sköld ett jätteläge då han gick upp på ett inlägg men han nådde inte upp ordentligt. En inte så välspelad halvlek från något av lagen där Elfsborg var det bättre laget.

Halvleken slutar 1 – 0. Matchen 1 – 0.

Andra halvlek startade Örebro med att byta ut Daniel Björnkvist och in kom Sebastian Ring, spelet fortsatte som i den första halvleken men Örebro skaffade sig ett något större bollinnehav och några halv vassa chanser för båda lagen. i den 59 minuten hade Örebro en av sina ditintills bästa chanser efter en hörna från Nahir Besara men flera Elfsborgs spelare var framme och täcket det efterkommande skottet. I den 66 minuten bytte Örebro ut Johan Bertilsson och in kom Kennedy Igboananike, ett försök att få upp tempot i anfallsspelet. I den 74 minuten bytte Örebro ut Martin Lorentzson och in Michael Omoh för slutforceringen. I den 76 minuten fick Elfsborg två hörnor på raken men ingen av dessa resulterade i någon farlighet. Örebro pressade nu på för en kvittering men Elfsborg stack med jämna mellanrum upp på kontringar. I den 83 minuten bytte Elfsborg ut Simon Lundvall och in kom Jesper Karlsson. Nu höjde Örebro tempot och pressade på ordentligt för att nå en kvittering men det räckte tyvärr inte och matchen slutar 1 – 0 till Elfsborg som där med tog sin första trepoängare på nio matcher.

Halvleken slutar 0 – 0. Matchen 1 – 0.

Att Nordin Gerzic saknas i laget är mycket uppenbart idag och utan honom som spelförare har laget stora problem framför allt framåt, här måste man hitta en spelare som kan ta upp Nordins mantel när denne inte kan spela annars är man illa ute.

Nästa match är på tisdag den 25 september mot IK Sirius på Behrn Arena.