​ME och Vivalla Trainstation i digitalt samarbete

By on 28 september, 2018

Trainstation är verksamt i Vivalla, ett område i norra Örebro som betecknats som ett av landets utanförskapsområden. Det hela började som en ideellt driven ungdomsgård, men har nu stöd för verksamheten från, bland andra, Örebro kommun och bostadsbolaget ÖBO.

I mitten av oktober flyttar Trainstation in i nya lokaler i Vivalla och bland de datorer och surfplattor som följer med finns också en VR-simulator, där ungdomarna när som helst kan prova på att köra grävmaskin.

– Vivalla Trainstation gör ett fantastiskt arbete med ungdomarna i området. Vårt samarbete med dem gör att vi kan nå ut på ett helt nytt sätt och till andra grupper än de vi normalt vänder oss till när vi försöker locka elever till våra utbildningar, säger Jonas Thorstenson, projektledare för branschorganisationen ME:s EU-stödda projekt Maskinförarutbildning 20Tjugo.

– Vi vill skapa kontakter och samarbeten med näringslivet och samarbetet med ME är det första på den vägen. Målet är att Trainstation ska vara både en integrationspunkt där olika världar möts och det ”coolaste stället i stan” att hänga på. Vi ger ungdomarna en digital plattform, hjälper dem att upptäcka nya saker och nå ett större självförtroende. ME arbetar i en bransch i förändring och med ett ökande digitalt inslag, vi funderar över hur man kan utbilda ungdomar i och för en digital värld. Vår förhoppning är att vi kan vara med tända en gnista som ökar intresset för yrket, säger Johan Cedermark från Vivalla Trainstation.

– Att vara maskinförare är ett spännande yrke i en framtidsbransch och du behöver inte längre vara stor eller stark för att köra en stor grävmaskin. Kille eller tjej spelar ingen roll, det är något vi vill och ska berätta genom vårt projekt där vi också använder oss av andra digitala kanaler och samarbeten, bland annat med Youtubestjärnan Hampus Hedström. Jag ser fram emot att vidareutveckla och fördjupa samarbetet med Trainstation i Vivalla, säger ME:s Jonas Thorstenson.

Lokalt | Vivalla
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login