1 600 ungdomar erbjuds feriepraktik i sommar

By on 28 februari, 2024
Arkivbild

4–17 mars kan ungdomar som är födda 2006–2008 anmäla sitt intresse för feriepraktik. Feriepraktiken är många ungdomars första arbetslivserfarenhet, och i sommar finns det totalt 1 600 platser i Örebro kommun.

Feriepraktik innebär max tre sommarjobbsveckor inom offentlig sektor, olika organisationer eller inom föreningslivet, i max 90 timmar. Intresse för feriepraktiken brukar vara stort och det finns ingen garanti för att få en plats, men totalt erbjuder Örebro kommun 1600 platser till ungdomar som vill få chansen att prova på arbetslivet i sommar:

– För att kunna erbjuda så många feriepraktikplatser som möjligt, söker vi löpande efter fler arbetsgivare, organisationer eller föreningar som kan ta emot feriepraktikanter. Här finns möjlighet att verkligen göra skillnad! Många av ungdomarna får sina första arbetslivserfarenheter genom feriepraktiken och det skapar också en möjlighet att knyta sina första kontakter på arbetsmarknaden, berättar Thomas Strömberg, samordnare för feriepraktiken.

Årets feriepraktiksperiod startar vecka 24 och pågår till och med vecka 32.

För möjlighet till sommarjobb krävs att du är:

  • folkbokförd i Örebro kommun
  • inskriven i grundskolan eller gymnasieskolan
  • född år 2006 (efter 1 juni), 2007 eller 2008.

Ungdomar som fyller 18 år den 31 maj eller tidigare på året kan tyvärr inte söka feriepraktik.

Ansökan görs på orebro.se/feriepraktik 4–17 mars. Här finns också mer information för organisationer eller föreningar som är intresserade av att ta emot feriepraktikanter.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login