Hyllade teaterkomedin Rampfeber till Örebro

Av på 3 oktober, 2021

Rampfeber är en hyllad teaterkomedi om livet backstage (På svenskt teckenspråk och svenska) som kommer till Nya China i Örebro den 15 Oktober.

Premiären är här! Men saker försvinner och stämningen skruvas upp när några skådespelare virvlar in vid fel tid, andra glömmer sina repliker och samtliga använder fel dörrar. Till slut har alla tappat både kontroll och tålamod och regissören blir tvungen att kliva in och försöka styra upp situationen. Men allt som kan gå fel, går verkligen fel.

Mitt i röran möter vi berusade skådespelare, en extremt nervös regissör och en överbelastad scenmästare. Den personliga integriteten går upp i rök när stress, romantik och svartsjuka dyker upp bakom scenen. Det utbryter totalt kaos innan den andra akten ens har börjat. Måste hela föreställningen ställas in?

Har du undrat vad som händer bakom kulisserna på en teater? I Michael Frayns prisbelönta Noises off, som spelats över hela världen i snart 40 år, får publiken en inblick i teatervärlden backstage. Riksteatern Crea, norska Teater Manu, finska Teatteri

Totti och Det Norska Teatret sätter upp denna samproduktion av en klassiker på teckenspråk i regi av Teater Manus teaterchef Mira Zuckermann.

Efter 20 år som teaterchef på Teater Manu och fler års erfarenhet inom teater innan går Mira Zuckermann från 2022 på pension. Detta innebär att Rampfeber blir hennes sista produktion som regissör varför vi kan förvänta oss en storslagen föreställning av hög klass.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Riksteaterförening

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in