112-appen får nya funktioner för synskadade

By on 28 augusti, 2020

SOS Alarms app för kris- och olycksinformation – 112-appen – uppdateras med nya funktioner. Nu ökar användbarheten för bland annat synskadade genom ett förbättrat kartstöd och ny information ifall användaren rör sig närmare eller längre bort från en olycksplats.

– Vi uppdaterar kontinuerligt 112-appen för att ge ökad trygghet och tillgängliggöra appen för fler. Nu kan personer som har svårt att läsa kartan få stöd att ta till sig informationen. Det kan handla om synskadade, barn eller andra, säger Niclas Cholodov, Produktägare för 112-appen på SOS Alarm.

Utöver det nya kartstödet har även telefonens talsyntes integrerats med appen för att fungera på ett bättre sätt. Personer som har svårt att läsa på skärmen kan få informationen uppläst. De nya funktionerna i appen har utvecklats i samarbete med Synskadades Riksförbund.

– Det här är ett steg i rätt riktning för att personer med synnedsättning ska kunna undvika farliga platser. Vi ser fram emot fortsatt samarbete och hoppas att det även ska bli möjligt att se vilken gata en händelse inträffat på, säger Henrik Götesson, handläggare på Synskadades Riksförbund.

Appen lanserades i augusti 2019 och har idag ca 2,5 miljoner användare runt om i landet. 112-appen är en del av den innovationssatsning SOS Alarm gör för ett tryggare och mer hållbart samhälle.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: SOS Alarm

You must be logged in to post a comment Login