15 jul- och vinterfilmer som värmer i kylan

By on 3 december, 2023
Bild: Disney+

Nu när temperaturen sjunker och snön har lagt sig som ett täcke över landet, finns det något magiskt med att krypa ner i soffan under en filt och kolla på film.

Omfamna vintern med en jul- och vinterfilmer, med snöklädda scener och värmande berättelse.

Kanske kan dessa tips inspirera till kvällens stund: 

…………….

Fem riktigt vintriga filmer att streama

 1. Frost 1 & 2
  Den numera vinter-och julklassikern Frost eller ”Frozen” handlar om optimisten Anna som ger sig i väg på en resa tillsammans med Kristoffer och hans lojala ren Sven, för att leta rätt på Annas syster Elsa, vars is-krafter har fångat kungariket Arendal i en evig vinter.
  Genre: Familj, animerat, musik
 2. Snow Dogs 
  Ted Brooks byter tandläkarpraktiken I soliga Miami Beach mot Alaskas vildmark då han ärver ett hundspann med sju Siberian huskies och en Border Collie – och upptäcker sina rötter, bland annat genom den stora arktiska slädtävlingen. 
  Genre: Komedi, familj, djur & natur 
 3. Ice Age 
  I detta isiga äventyr möter vi en ensam mammut som slår sig samman med en kvick sengångare och en slug sabeltandad tiger. Hela gänget ger sig ut på en farlig resa för att återförena en pojke med sin jägarpappa.
  Genre: Familj, animerat
 4. Snöbollsexpressen
  Johnny Baxter är en revisor från New York som ser chansen att tjäna pengar när han ärver ett hotell i bergen. Han säger upp sig från jobbet och tar med sig familjen till Colorado, men inser snart att deras ärvda gods är helt nedgånget.
  Genre: Familj, komedi
 5. Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet 
  Lucy, Edmund, Susan och Peter går in i en magisk garderob och upptäcker Narnias värld på andra sidan. Där hittar barnen ett tidigare fridfullt land som nu förvandlats till en värld med evig vinter av den onda Snödrottningen. Med hjälp av det vita lejonet Aslan leder barnen landet till strid för att befria landet från Snödrottningens våld, för alltid. 
  Genre: Familj, äventyr, fantasy

…………….

Fem filmer för garanterad julkänsla

 1. Ensam hemma
  När familjen skyndar i väg på en julresa blir 8-åriga Kevin McCallister herre i huset över en natt! Då försöker två klumpiga inbrottstjuvar bryta sig in och Kevin riggar en serie fällor för att välkomna dem. 
  Genre: Familj, Komedi
 2. En julsaga
  I en film baserad på Charles Dickens novell ”A Christmas Carol” ser vi Ebenezer Scrooge börja julhelgen med sin girighet och ett förakt till högtiden. Men när tre andar tar med honom på en resa måste han ändra sin inställning och gottgöra tidigare handlingar innan det är för sent. 
  Genre: Familj, fantasy, animerat
 3. Klappjakten 
  Ett löfte om att tomten ska ordna det som står högst upp på en pojkes önskelista blir en arbetsnarkoman till fars julafton till ett mardrömslikt uppdrag för att hitta en actionfigur som verkar vara nästan omöjlig får tag på. 
  Genre: Familj, komedi
 4. Nu är det jul igen 
  Den frånskilde pappan Scott Calvin och hans son upptäcker på julafton att jultomten fallit ner från taket. Nu måste Scott själv ta över jobbet trots att han inte själv tror på jultomten. 
  Genre: Familj, komedi, fantasy
 5. Musse Pigg och hans vänner firar jul 
  Värm upp inför julafton med en film där Musse, Mimmi och deras vänner berättar om historier från sina mest minnesvärda jular ihop. Upplev magiska julsånger som verkligen bidrar till julglädje. 
  Genre: Familj, animerat

…………….

Fem romantiska filmer som värmer lite extra

 1. (500) Days of Summer 
  Fly undan kylan med (500) Days of Summer, en säregen romantisk komedi om en kvinna som inte tror på kärlek och den unga mannen som faller för henne. 
  Genre: Drama, romantik 
 2. Pretty Woman 
  Den gatusmarta Vivian och miljardären Edward lever två helt olika liv. Hennes energiska energi utmanar Edwards mer logiska inställning till livet och det dröjer inte länge innan de faller för varandra.  
  Genre: Drama, romantik 
 3. The Proposal 
  Förlagschefen Margret och hennes assistent Andrew är varandras motsatser. Men när hon står inför hotet att bli utvisad från USA och förlora jobbet bestämmer sig hon plötsligt för att gifta sig med sin assistent. 
  Genre: Komedi, romantik 
 4. The Last Song 
  Filmen följer upproriska Ronnie och hennes frånskilda pappa i deras försök att återfå den fina relation de en gång haft. Men det är inte lätt, så pappan tar hjälp av det enda som förenar dem – musiken. 
  Genre: Drama, romantik, musik 
 5. The Longest Ride 
  Vad värmer mer än en klassisk Nicholas Sparks berättelse. Den före detta tjurryttaren Luke försöker göra comeback när han träffar Sophia, en universitetsstudent som gör sir redo för sitt drömjobb i New York, börjar en romantisk resa. 
  Genre: Drama, romantik 

Nöje
Örebronyheter

Källa: Disney

You must be logged in to post a comment Login