Lillån IBK föll tungt i streckmatchen

By on 29 januari, 2017

Lillån IBK tog emot Malmö FBC i antagligen säsongens viktigaste match då bägge lagen ligger bredvid varandra runt nedflyttningsstrecket, vid förlust för Lillån så byter lagen plats och det blir Lillån som hamnar under nedflyttningsstrecket.

Första perioden var ett ställningskrig där Malmö hade ett visst övertag, det var även bortalaget som kunde ta ledningen med 1-0 efter ett misstag från Lillån.
Periodresultat 0-1

Andra perioden tillhör nog Lillåns sämsta den här säsongen, räknat fram till dagens datum. Det var oorganiserat, stirrigt, ineffektivt samt att skotten inte existerade. Det var istället Malmö som hade taktpinnen och dirigerade spelet, något de utnyttjade bra och kunde gå fram till 3-0.
Periodresultat 0-2, matchresultat 0-3.

Tredje perioden startade Lillån med att reducera till 1-3 redan efter 38 sekunders spel, efter det var det fördel Malmö igen. Lillån backade hem och låg på kontringar, något som resulterade sig och hemmalaget kunde göra 2-3 efter 5.25 av perioden .

Lillån drog på sig en utvisning som gästerna inte var sena att utnyttja, efter 7.29 gick de fram till 4-2. Malmö trummade på, gjorde 2-5, och 2-6 (powerplay). Lillån plockade ut målvakten och gjorde 3-6, 4-6 samt 5-6 (powerplay), en satsning som tyvärr inte räckte hela vägen.
Periodresultat 5-3, matchresultat 5-6.

Sammanfattningsvis var Malmö det bättre laget sett över tre perioder, Lillån däremot var inte med i matchen över huvud taget i de två första perioderna och det vinner man inga matcher på. Tack vare förlusten bytte lagen plats vid nedflyttningsstrecket och Lillån hamnar nu nedanför med två poäng upp till just Malmö som för tillfället är på säker mark.

Nästa match för Lillån IBK är den 9 februari där de ställs mot IBF Örebro i ett stekhett derby i Idrottshuset.