Alla länets kommuner finns nu med i Business Region Örebro

Av på 16 augusti, 2019
Arkivbild.

Business Region Örebro, BRO, arbetar för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i regionen. BRO, som är en permanent verksamhet sedan år 2015, omfattar numera samtliga kommuner i länet sedan Degerfors beslutat att gå med.

– Mycket glädjande att Degerfors kommun har beslutat att gå med i Business Region Örebro. Nu när alla kommuner i länet är med i arbetet för att skapa hållbar tillväxt och attrahera nya jobb till regionen kan vi tillsammans fortsätta det framgångsrika arbetet med att stärka länets konkurrenskraft, säger Irén Lejegren (S), regionråd och ordförande för regionala tillväxtnämnden, Region Örebro län.

Plattform för samarbete
Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor, med Region Örebro län som huvudman. Grunduppdraget är organiserat i fem samverkansområden.

  • Entreprenörskap, nyföretagande & innovationer
  • Investering & etablering
  • Kommunservice
  • Kompetensförsörjning
  • Näringslivsfrämjande utvecklingsarbete

Region Örebro län finansierar verksamheten till hälften. Övrig finansiering kommer från de samverkande kommunerna med 10 kronor per invånare. Örebro kommun och Region Örebro län går även in med in kind-resurser, det vill säga att de bidrar med resurser utan krav på ekonomisk ersättning, i form av tid.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in