Allt för att skapa julefrid

By on 9 december, 2021

Mörkret faller och marken lyser förhoppningsvis vit av snö – det närmar sig och snart står äntligen julen runt hörnet. Den stundande julen och den magiska julkänslan ger oss en chans att stanna upp i vardagen för att andas ut. Växter och juldekorationer i ljuvliga färger bringar juletiden frid och många upplever julgranen som ett givet element för att skapa en inbjudande juletid.

Att pyssla och dekorera gör oss glada och kan verka meditativt. En stund att vara kreativ och skapa en julig atmosfär. Det är bara fantasin som sätter gränser och genom att dekorera inför julen kan du skapa ett miljöombyte i ditt eget hem vilket verkar för avslappning och lugn.

I Plantagens rapport Växttrender framkommer det i avsnittet ”Växter i jul 2021” att granen är julens mittpunkt för många. Svenska konsumenter berättar att granen tillför en mysig stämning samt att det är en symbol för värme och gemenskap, något som är viktigt för att skapa julefrid. För att upprätthålla julefriden i form av en vacker gran finns det vissa faktorer som bör tänkas på. Nedan följer fyra tips för hur du sköter om din gran på bästa sätt:

1. Ta av nätet runt granen och låt den stå svalt ett tag innan du tar in den inomhus. Detta för att inte temperaturförändringen ska bli så stor. 
2. Innan granen sätts i vatten, gör ett nytt snitt på stammen. Detta kan göras även innan du tar hem granen om den får vatten inom 1 timmes tid.
3. Granen bör stå stadigt i en rejäl julgransfot och ha konstant tillgång till vatten.
4. Duscha granen med en sprayflaska emellanåt för att undvika uttorkning från den torra inomhusluften.

För den som inte vill ha den klassiska julgranen kan julstämning skapas genom att dekorera andra mindre varianter av träd så som cypress och cederträd. Även enbusken är ett populärt alternativ runt om i Sveriges julstugor. Det är en av de mest fantastiska delarna med julen, att alla får chans att sätta sin egen touch och skapa den miljö som ger just personlig julefrid.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Plantagen

You must be logged in to post a comment Login