Allt klart inför Cykelvasan 2023

By on 9 augusti, 2023
Bansträckningen under Cykelvasan 2023 anpassas med anledning av vattennivåerna i Vasaloppsarenan.
Bild: Vasaloppet

Allt klart inför Cykelvasan, bansträckningen anpassas med anledning av vattennivåerna.

Oavsett regn och blöta kan de över 13 000 anmälda deltagarna se fram emot en härlig resa mot målet i Mora nu på fredag och lördag under Cykelvasan 2023! Då vattennivåerna på vissa ställen i Vasaloppsarenan är högre än normalt har bansträckningen justerats en del för att ge alla deltagare en så bra upplevelse som möjligt under sitt lopp.

– Vi ser fram emot att välkomna alla till Vasaloppsarenan och är väl förberedda oavsett väder. Vi känner vår Vasaloppsarena och skulle vattennivåerna stiga ytterligare har vi möjlighet att anpassa fler partier i banan på vissa utsatta ställen, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

Den sträckning som redan nu justerats handlar om sista delen in mot målet i Mora. Då flödena i Hemulån är mycket högre än normalt kommer cyklisterna inte åka över den tillfälliga bron där utan istället att svänga höger efter tennishallen i Mora och cykla över bron som leder till campingen. Därefter går banan på en cykelväg ner mot Zornmuseet innan man når upploppet och målet.

– Nu går vi ut och informerar om att vi gör justeringar i bansträckningen och ger lite tips om hur man kan tänka kring kläder och utrustning. Både vi och funktionärerna är redo och laddade att få ta emot alla deltagare i årets upplaga av Vasaloppets sommarvecka, säger Tommy Höglund.

Oavsett om det blir regn eller sol under själva loppdagarna kommer det att vara blött och mjukt i markerna och mest troligt blir det lerigt för cyklister och publik. Ett tips till deltagarna är därför att skaffa en skärm till bakhjulet som förhindrar att det skvätter lera upp på ryggen och att använda glasögon.

– Även medföljare och publik bör vara medvetna om att parkeringsmöjligheterna i Vasaloppsarenan är begränsade då många parkeringsytor består av ängar och åkrar som nu är våta och mjuka, tipsar Tommy Höglund.

För den som vill delta i Cykelvasan 2023 finns det fortfarande platser kvar i alla lopp. Anmälan kan göras på torsdag 10 augusti 10.00 på plats i Sälen, Oxberg eller Mora.

Sport
Örebronyheter

Källa: Vasaloppet

You must be logged in to post a comment Login