Anhörigdagen på Conventum lockar hundratals personer

Av på 8 oktober, 2018

Den 9 oktober är det dags för den årliga ”Anhörigdagen” på Conventum, hundratals personer förväntas besöka mässan för att mingla bland utställare och lyssna på en föreläsning med årets tema ”Kostens betydelse för den psykiska hälsan”.

Anhörigdagen arrangeras i år för nittonde året i rad, syftet är att lyfta fram den situation anhöriga kan ha. Du kan vara anhörig till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning. Det kan vara en förälder, en vän, en granne eller ett barn som behöver hjälp och stöd. I år lyfter vi temat kostens betydelse för den psykiska hälsan, hur hänger det ihop? Kan man påverka sin psykiska hälsa genom vad man äter? Vad säger forskningen?

Cirka 60 aktörer från föreningar, politiska partier, näringsliv och verksamheter inom Örebro kommun och region Örebro län finns på plats för att visa hur de på olika sätt kan ge stöd till den som är anhörig, Landshövding Maria Larsson inviger dagen kl. 15.

Tid och plats
Tisdag den 9 oktober, kl. 14.30-18.30
Conventum Kongress, Fabriksgatan 17-19, Örebro

Program
kl. 14.30-15 Bordsutställning
kl. 15-15.30 Invigning
kl. 15.30-17 Bordsutställning
kl. 17-18.30 Hur hänger kost och psykisk hälsa ihop? Föreläsning av vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart och tv-kocken och författaren Niklas Ekstedt.

Vad är Anhörigdagen?
Anhörigdagen arrangeras av Anhörigcentrum och riktar sig till anhöriga till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller som har en funktionsnedsättning, men är även intressant för den som studerar eller i sitt arbete möter anhöriga. Förra året lockade dagen cirka 500 besökare.

Lokalt 
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in