Smash Into Pieces bjuder skräpplockande barn på gratiskonsert

By on 2 maj, 2024
Chris Adam, Apoc och Per Bergquist från Smash Into Pieces.
Fotograf John Gyllhamn

Över en halv miljon barn och unga i Sverige är redan anmälda till Skräpplockardagarna, kampanjen där barn och unga tillsammans kraftsamlar för en ren miljö samtidigt som de får lära sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat.

I dag kan Håll Sverige Rent avslöja att alla skräpplockande barn kommer att belönas med en digital gratiskonsert, av bandet och Håll Sverige Rent-ambassadörerna Smash Into Pieces.

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp, samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.

– Det är otroligt inspirerande att se så många unga engagera sig för en renare miljö. Varje liten handling bidrar till en stor förändring. Denna konsert är vårt sätt att säga tack. Vi vill inte bara rensa naturen från skräp utan även fylla våra hjärtan med glädje och gemenskap. Genom musik och engagemang firar vi tillsammans att vi har gjort något konkret och positivt för vår planet, säger Chris Adam, sångaren i bandet Smash Into Pieces.

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp, samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier. Ambassadörsskapet för Håll Sverige Rent fortsätter även efter Skräpplockardagarnas avslut den 31 maj.

Då väntar bland annat spännande överraskningar i samband med Hela Sverige plockar skräp-kampanjen i september.

– Att stora artister som Smash Into Pieces engagerar betyder jättemycket. Både för barnen som blir bekräftade och för andra vuxna som blir inspirerade att ta sitt ansvar, säger Lisa Possne Frisell, Kommunikationschef på Håll Sverige Rent.

Om Håll Sverige Rent

Skräpet finns överallt, i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse, man har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Håll Sverige Rent

You must be logged in to post a comment Login