Äntligen första spadtaget för Björkbornsbron

By on 22 oktober, 2021

Nu har arbetet med den nya Björkbornsbron påbörjats och i går samlades en grupp förväntansfyllda deltagare vid platsen där bron ska byggas.
 
Det första spadtaget togs tillsammans av Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande, Ronnie Erhard, samhällsbyggnadsnämnden ordförande och Kristoffer Hamrin, en av arkitekterna till bron.

Bron är efterlängtad av många, bland annat av de som arbetar i området, men också av verksamheterna vid Alfred Nobels herrgård för en lättare tillgänglighet för besökare.

Utformningen av bron har tagits fram av studenter vid Kungliga Tekniska Högskolan och projekteringen som nu pågår eftersträvar att komma så nära den illustration som är framtagen som möjligt.

Samtidigt som markarbeten nu påbörjas så påbörjas även snart byggnationen av själva brokonstruktionen i Lecors fabrik i Kungälv. Projektet har hittills flutit på som det ska. Detta är tack vare det fina samarbetet vi har med Peab och deras underentreprenörer/konsulter, säger Malin Lööw, som är projektledare i Karlskoga kommun.

Tidigt i vår kommer den slutliga monteringen av bron ske och brobana och båge kommer att lyftas på plats i tid för en invigning till Valborg 2022.

Örebro län | Karlskoga
Örebronyheter

Källa: Karlskoga kommun

You must be logged in to post a comment Login