Årets mest energigivande julklapp är lokalproducerad och hållbar

By on 10 december, 2020

I början av sommaren levererades de första hållbara kilowattimmarna solel från Solhagen i Torphyttan, Örebro läns största markförlagda solpark. Redan från början har kommunägda Linde energi gjort det möjligt för alla att satsa på lokalproducerad solenergi genom att erbjuda solabonnemang, ett erbjudande som nu utökas med möjligheten att ge bort solpaneler i julklapp.

– Vi har hela tiden haft ”sol till alla” som motto och nu tar vi den devisen ett steg till, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

-Det ska vara enkelt att göra medvetna val och nu ger vi dig chansen att även hjälpa dina nära och kära att bidra till en mer hållbar framtid genom att ge bort solabonnemang i julklapp, fortsätter Jens Isemo.

-En solig julklapp som ger energi, är lokalproducerad och hållbar. Kan det bli bättre?, inflikar Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

För att du ska kunna ge bort ett solabonnemang krävs att mottagaren av julklappen är elhandelskund hos Linde Energi Försäljning AB.

Läs mer och ge bort solabonnemang via lindeenergi.se/julklapp.

Detta är Solhagen i Torphyttan
Solhagen i Torphyttan är Örebro läns största markförlagda solpark. Solparken ligger i en fårhage, invid riksväg 50 i höjd med Torphyttan. Solhagen är till ytan stor som en fotbollsplan. De drygt 1 400 solpanelerna beräknas kunna producera cirka 500 000 kilowattimmar per år. Det räcker för att förse 100 typhushåll med hushållsel varje år.

Projektet inkräktar inte på befintlig åkermark. Fåren går kvar i sin hage och betar, får skugga och svalka av solpanelerna och gräset under solpanelerna växer sig starkare, vilket ger fåren bättre föda och bidrar till den biologiska mångfalden.

Maximal eleffekt: 500 kW
Bedömd årlig elproduktion: 500 MWh (=500 000 kWh)
Markyta: 0,8 hektar
Bedömd livslängd: 30 år

Länet
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login