Årets pristagare av Energiklappen utsedda – ”Eldsjälar i ordets rätta bemärkelse”

By on 1 december, 2021

Förra året instiftade kommunägda Linde energi Energiklappen, ett initiativ för att uppmuntra och uppmärksamma lokala hjältar. När årets nomineringsfönster stängdes summerades totalt 44 nomineringar – och nu har pristagarna utsetts. Totalt får sex lokala eldsjälar dela på 25 000 kronor.

– Vi är rörda över det stora engagemang som finns ute i stugorna, där så många vill nominera, lyfta fram och uppskatta sina medmänniskor. Att välja pristagare har varit ett angenämt, men enormt svårt uppdrag, hälsar Jens Isemo, vd på Linde energi.

Linde energi har eftersträvat att belöna pristagare som kännetecknas av värdeorden hållbarhet, jämställdhet, likabehandling och sunda värderingar.

– Vi brinner för ett levande Bergslagen och för att Bergslagen ska leva behövs eldsjälar som kommer med idéer, vågar ta initiativ och genomför projekt, menar Jens Isemo.

Energiklappen instiftades förra året, som ett sätt för kommunägda Linde energi att uppmärksamma en lokal eldsjäl eller grupp av eldsjälar, ett lokalt initiativ eller projekt. Helt enkelt någon eller något som sprider värme och gör skillnad för andra, i Bergslagen.

– Årets pristagare är verkligen eldsjälar i ordets rätta bemärkelse. De är värda all uppmärksamhet och uppskattning, framhäver Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Vem som helst har möjlighet att nominera sin kandidat till Energiklappen via företagets hemsida och inför nästa år skickar Fredrik Klingvall med en uppmuntrande uppmaning:

– Vi får in fantastiskt många fina förslag på potentiella pristagare, men tyvärr kan vi inte prisa alla. Om du tänker på en given kandidat eller nominerade någon eller något som inte fick Energiklappen i år, finns chansen igen nästa år. Börja fila på en vass motivering redan nu, så är du redo nästa höst när nomineringsfönstret öppnar.

De tilldelas Energiklappen 2021:

Patrik Nilsson, ordförande, & Anders Hedlund, vaktmästare/alltiallo, Guldsmedshytte SK

Råsshallens väggar är kanske mer bekanta än hemmets, en något överdriven men väl beskrivande liknelse av det engagemang som dessa båda eldsjälar lägger ner på hockeyn i Guldsmedshyttan. Ett engagemang som dessutom sträcker sig utanför ishallen, med ett socialt ansvarstagande i bygden och jämställdhet i fokus.

Sara Aspling, grundare av Trygg vuxen

När problemen med psykisk ohälsa, mobbing, missbruk och otrygghet ökar bland unga i samhället behövs hängivna personer som Sara. Med ett brinnande samhällsengagemang och en ambition att finnas som ett stöd för ungdomar har hon startat Trygg vuxen, en grupp för nattvandrande vuxna. Ett initiativ som verkligen förtjänar en riktig Energiklapp!

Stefan Jansson, mångfacetterad kulturprofil

Stefan är i det närmaste en institution i kommunens kulturliv. Genom åren har han spridit kunskap om Lindesbergs historia på ett annorlunda sätt, roat och engagerat publiken i otalet föreställningar och uppsättningar. Att beskriva Stefan och hans engagemang för bygden görs kanske bäst med klyschan ”många strängar på sin lyra”.

Björn Persson, mångsysslare

Många vet vem han är och de barn som nu är vuxna känner till honom väl. Även om Björn helst jobbar i det dolda, har det blivit dags för honom att träda fram i rampljuset, åtminstone för en stund. Genom åren har han anordnat diverse aktiviteter för kommunens unga, varit en eldsjäl bakom stadens biograf och en viktig go-to-person. Vi låter härmed Energiklappen kasta ljus på mr 37:an!

Lasse Frejd, Frövi IK

Någon som personifierar Frövi och ortens fotbollsförening bättre än Lasse är svårt att hitta. Enda sedan barnsben har han brunnit för sporten och föreningen. Han är inte bara en profil, utan även en trygghet för många som alltid tar sig tid för sina medmänniskor. Lott-Lasse, som vi lite slarvigt kan kalla honom, visar vägen med stort hjärta och engagemang. 

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login