Åsa Falk ställer ut ”gröna målningar” i Nora

Av på 25 maj, 2021
Åsa Falk är född 1971 och bor i Lindesberg, anställd på Lekebergs bibliotek och jobbar med konsten på lediga stunder.

”Nu är våren här och jag ska få ställa ut mina gröna målningar i Nora på Bryggeriområdet i nya konst- och konsthantverksbutiken KOM IN”, meddelar Åsa Falk (Lindesberg). Utställningen pågår 28 maj-16 juni (tisdagar-söndagar kl 11-17).

”Jag kommer med glädje att visa mitt gröna härliga måleri. Det blir både små och stora akrylmålningar. Dessutom tar jag med konsttryck av några mina mest älskade stora målningar. Konsttrycken är i liten numrerad signerad upplaga, i mindre format på ett fint papper med ljusäkta bläck”, fortsätter Åsa Falk.

Butik KOMIN i Kvarteret Bryggeriet är en ny butik till bredden fylld med spännande konsthantverk i material som trä, textil, glas och keramik av lokala konstnärer och konsthantverkare: Christina Friberg, Agneta Wågman, Solveig Petrovic, Marina Lillich, Peter Gustavsson, Marie-Louise & Dan Hegewald, Anna Höggren, Kim Corein, Maria Wangi Ibohm och Moa Rudebert. I butikens galleridel ställer nya konstnärer ut var tredje vecka.

Åsa Falk är född 1971 och bor i Lindesberg, anställd på Lekebergs bibliotek och jobbar med konsten på lediga stunder. Förutom konsten är trädgård och odling ett stort intresse. Medlem i Ljusstråk och ställer ut i närområdet några gånger per år.

Så här beskriver hon sin konst:

”Det finns ganska ofta en koppling till naturen i mina målningar och skulpturer. Jag målar i akryl, skulpturalt och gärna stort. Ytor med olika strukturer intresserar mig ihop med färg. Abstrakt med olika mycket föreställandegrad. Öppet för egen tolkning.

Jag skapar intuitivt, har ingen bild av vad det ska bli. Jag börjar förutsättningslöst med några färger och former. Sedan sparar jag ytor som jag tycker om, bygger vidare och förstärker. Målar över resten och så håller det på.

Jag skulpterar i lera, betong, återvunnet material mm. Det är härligt att låta händerna och tiden löpa för att så småningom forma någonting. Skulpturerna kommer till mig genom improvisation och utforskande.

Jag hoppas kunna förmedla en känsla och beröra åskådaren. Nyfikenheten driver mig vidare.”

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in