ATG: Robotspel från USA

Av på 27 september, 2013

Ytterligare ett fall av så kallat robotspel har konstaterats hos ATG. Robotspelet gjordes till torsdagens V64-omgång på Gävletravet och var inlämnat via spelbolaget Las Vegas Dissemination Company (LVDC), som hör hemma i Nevada, USA. Insatsen var 168 756 kronor och vinsten 286 586 kronor.

Robotspel (se faktaruta) är förbjudet enligt ATGs regelverk som trädde i kraft 15 maj 2013. I de fall där internationella kunder spelar på ATGs produkter ligger ansvaret hos respektive spelbolag att förhindra att robotspel genomförs.

Vid upptäckt av robotspel från internationell partner gäller följande:
* Vid första tillfället varnas partnern
* Vid upprepad förseelse hålls vinsten inne och partnern riskerar att stängas av från spel på ATGs produkter

– Det finns inget tekniskt verktyg som gör att vi förväg kan förhindra robotspel. Av rättsäkerhetsskäl är regelverket därför utformat så att det vid första överträdelsen ska utdelas en varning. Detta för att spelare som av misstag överträder regelverket inte ska drabbas. Det aktuella spelet kom från vår partner LVDC och de har nu blivit varnade, säger Marcus Wahlman, gruppansvarig Säkerhet och Kvalitet, ATG.

Det var låg utdelning på V64 i torsdags. Sex rätt gav 688 kronor och det vinnande robotspelet hade 326,45 system (av totalt 2 040 system) med alla rätt samt ett antal rader med fem rätt (15 kronor). Det var ingen utdelning på fyra rätt. Totalt blev vinsten 286 586 kronor.

– ATG var det första hästspelbolag i världen att förbjuda robotspel. Detta är tredje fallet av robotspel som vi drabbats av sedan regelverket trädde i kraft och det är glädjande att konstatera att vår kontrollfunktion fungerar, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in