Avgångsbetygen i gymnasiet i nivå med fjolårets

By on 5 juli, 2018
Arkivbild

Årets avgångsbetyg för gymnasiet ligger i nivå med fjolårets resultat, bland yrkesprogrammen har flera visat på en positiv utveckling.

Ekonomiprogrammet visar ett betydligt bättre resultat jämfört med tidigare år och bland yrkesprogrammen har flera av programmen höjt sina resultat. Den största förbättringen visar Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Handels- och administrationsprogrammet.

Gymnasiet visar fortsatt fina resultat som är jämförbara med förra årets. Det är glädjande att se att yrkesprogrammen fortsätter sin positiva utveckling. Fler elever än tidigare har dessutom fått grundläggande behörighet till högskolestudier, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef.

För att öka måluppfyllelsen bland eleverna arbetar man med ett långsiktigt och systematiskt kvalitetsarbete som bland annat involverar kollegialt lärande.

– Det handlar om att utveckla undervisningen i klassrummet med fokus på inkludering och förstärkt mentorskap. Genom att systematiskt följa upp kunskapsresultaten kan man lyfta undervisningen både för elever med redan höga resultat och för elever som är i behov av extra anpassningar, säger Bennis.

Lokalt | Gymnasieskolor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login