Bara berörda föreningar får information om Sandströms

Av på 20 april, 2022
Vad ska hända med Sandströms och de föreningar som har lokaler där?

Tillväxtnämnden i Lindesbergs kommun vill bara informera berörda föreningar om vad som kommer att hända med rivningshotade Sandströms.

”Vi önskar själva hålla i den information som lämnas så det slipper bli spekulationer och oro hos berörda föreningar”, skriver Tillväxtnämndens ordförande Magnus Storm (C).

Lindesbergs kommun kommer att avveckla Sandströms i Lindesberg som förenings- och fritidslokal och verksamheterna som ryms där kommer att erbjudas andra lokaler. Totalt berörs nio föreningar som hyr lokaler i fastigheten och ett 10-tal föreningar som hyr motionshallen i Sandström.

De föreningar som har föreningsverksamhet i Sandströms lokaler idag kommer att erbjudas andra lokaler. Föreningarnas aktiviteter, behov av lokal och ytor, hyresnivå med mera får bli vägledande för vilka alternativ som kan vara lämpliga att erbjuda.

Förutom de 10-tal föreningar som hyr motionshallen i Sandströms hyr nio föreningar lokaler på Sandströms – antingen för att bedriva verksamhet i eller enbart som kontor; Linde Bergslags Släktforskarförening; Lindesbergs Fotoklubb; Lindesbergs Frimärksklubb; Linde Folkdansgille; Linde Schackklubb; Lindesbergs Skytteallians; Lindesberg Kraftsportklubb; Hjärt-Lungsjukas förening Linde Nora; Lindesbergs Allmänna Gymnastikförening.

Tillväxtnämnden informerades om Sandström

På senaste sammanträdet med Tillväxtnämnden 12 april informerade nämndens ordförande Magnus Storm (C) om fastigheten Sandströms samt om verksamma föreningar där som behöver hjälp med flytt till andra lokaler.

”Jag informerade nämnden om att förvaltningen haft ett möte med föreningarna som idag finns på Sandströms för att få en bild över vilka behov de har”, skriver Magnus Storm i ett mail till LindeKultur.

”Föreningarnas behov är inte redovisade ännu då det är en process. Hur det kommer lösas kommer ske i dialog med de föreningar som är berörda. Tidsplanen är inte spikad och det finns inget datum sagt när de måste flytta ut då det kommer ske varefter man hittar ersättningslokaler utifrån de behov som föreningarna kommer återkomma med.”

”De som berörs av förändringarna på Sandströms blir fortlöpande informerade och fler möten kommer hållas med föreningarna. Vi önskar själva hålla i den information som lämnas så det slipper bli spekulationer och oro hos de föreningar som idag finns på Sandströms”, skriver Magnus Storm.

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in