Bergslagsbibblan växer – i höst ansluter Hällefors och Ljusnarsberg

Av på 24 juni, 2021

Bergslagsbibblan är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Lindesbergs och Nora kommuner som har varit i gång sedan 2016. Snart är det dags för nästa steg – i höst går även folkbiblioteken i Hällefors och Ljusnarsberg in i Bergslagsbibblan, meddelas på bergslagsbibblan.se.

Från och med i höst får alla som bor i Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora enklare tillgång till alla fyra kommunbibliotekens utbud av böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker med mera. Det blir också lättare att se vad som händer på de olika biblioteken, och att använda bibliotekens digitala tjänster som e-böcker, e-ljudböcker, digitala tidningar och strömmande film.

Alla låntagare kan låna och lämna tillbaka i vilken av kommunerna som helst, kan beställa via webben och hämta utan kostnad på valfritt folkbibliotek i norra länsdelen efter några dagar. Det är gratis att låna och reservera sådant som finns på biblioteken.

Utvidgningen av Bergslagsbibblan finansieras med bidrag från Statens kulturråds satsning Stärkta bibliotek – ett  bidrag för att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet

Arbetet inför sammanslagningen pågår för fullt men redan nu i sommar kan alla som vill i de fyra norrkommunerna börja använda Bergslagsbibblans strömmande filmtjänst Cineasterna! Här finns drygt 3.000 filmer att välja på – både nyheter, klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in