BIK Karlskoga föll mot nästjumbon

By on 22 februari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Östersunds IK Hemma i Nobelhallen för den 47 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match med två raka vinster i bagaget och två poäng efterSödertälje på fjärdeplatsen så tre poäng var så klart lockande. Östersund å andra sidan hade förlorat sina två senaste matcher och med två poäng upp till 12 platsen och trygg mark så var man desperata efter poäng.

Första perioden började ganska jämnt men med ett spel mässigt övertag för Karlskoga och Östersund som kom i vassa omställningar. I samband med Karlskogas andra powerplay kunde hemmalaget också ta ledningen genom Markus Modigs 1-0. Direkt efter målet hade Karlskoga ytterligare två riktigt vassa chanser att utöka ledningen, men Östersunds målvakt höll tätt. Östersund fick i slutet av perioden chansen att spela powerplay, men Karlskoga klarade av detta och första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

I den andra perioden kom Östersund ut klart bäst och kunde kvittera efter bara 30 sekunder, det skulle sedan bara dröja drygt två minuter innan bortalaget även tagit ledningen. Det var framför allt Östersunds förstakedja som skapade chanserna för bortalaget. Östersund fortsatte att pressa Karlskoga som hade svårt att få till sitt spel, men när hemmalaget i slutminutrarna fick spela powerplay kunde Åke Stakkestad kvittera 2-2 i den 40 minuten. Andra perioden slutade 2-1 till Östersund.

Båda lagen jagade nu en vinst och spelet var ganska jämnt, men det var Östersund som i den 50 minuten kunde ta ledningen 2-3. Strax efter målet fick Karlskoga chans till kvittering när det blev spel fem mot tre, men Östersund klarade detta och trots att Karlskoga forcerade mot slutet och tog ut målvakten så kunde Östersund vinna matchen med 3-2.

Det här var ingen strålande match för Karlskoga sett över 60 minuter, efter en helt okej första period så tappade laget initiativet och det blev tydligt att det var Östersund som ville vinna mest av de två lagen. Här måste Karlskoga jobba med att motivera sig själva, för även om Östersund låg näst sist i tabellen så innebär det också att de inte har något att förlora och kommer spela ut alla sina kort. Nu åkte man åter ner på en sjätte plats i tabellen man har fortfarande bara två poäng upp till fjärdeplatsen.

På lördag den 25 februari är det dags för nästa match då BIK Karlskoga möter jumbon Västerviks IK på bortaplan.