BIK Karlskoga bröt måltorkan mot AIK

By on 12 november, 2021

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den 14 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som förlorat fem av sina sex senaste matcher och behövde en vinst idag för att hålla AIK bakom sig i tabellen. AIK å andra sidan hade vunnit sina tre senaste matcher.

Det var en ganska jämn start på matchen, men i den andra minuten under ett AIK anfall så gjorde Karlskoga självmål 0-1 till AIK. Karlskoga fortsatte att spela bra och hade det mesta av spelet i den första halvan av matchen, men AIK kom tillbaks och tog över spelet mer och mer så totalt var perioden ganska jämn. Perioden slutade 0-1 till AIK.

AIK hade en ganska bekväm resa i början av den andra perioden, då man kunde hålla Karlskoga ifrån sig samtidigt som man kunde skapa några chanser, men Karlskoga kom tillbaks och i den 15 minuten kunde lånet Oscar Lawner kvittera 1-1. Bara minuten senare var det dags igen då Alexander Leandersson tryckte in ledningsmålet 2-1. Men det var inte slut där för i den 18 minuten var det åter dags för Oscar Lawner att göra mål och 3-1 till Karlskoga. Perioden slutade 3-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut till den tredje perioden med det momentum man skapat i den andra och redan i den femte minuten kunde man utöka sin ledning till 4-1. Men Karlskoga var inte klara på något sätt och i den 13 minuten kunde Gustaf Franzén sätta 5-1. AIK satsade nu allt framåt och i den 14 minuten minuten efter en lite trasslig situation blir det ännu ett självmål och 5-2 för AIK. AIK fortsate trumma på och när Karlskoga i den 17 minuten fick en utvisning kunde AIK sätta 5-3 i powerplay. Men det var inte slut där och när AIK tog ut målvakten kunde Karlskoga sno åt sig pucken och Oscar Lawner kunde sätta 6-3 i tomt mål och ett hattrick för honom. Matchen slutade 6-3 till Karlskoga.

Skönt för Karlskoga att man åter började göra mål och proppen gick verkligen ur när man tillslut bröt förbannelsen. Nu väntarSödertälje imorgon och det är bara upp till bevis att detta inte var en engångsföretelse.

BIK Karlskoga spelar nästa match imorgon Lördag den 13 November borta mot Södertälje SK.

Första perioden andra minuten mål AIK, Anton Holm var sista AIKare på pucken innan självmål 0- AIK. Fjärde minuten utvisning AIK, två minuter Fredric Weigel Roughing. Utvisning Karlskga, två minuter Henrik Björklund Slashing. Utvisning AIK, två minuter Holding. Spel 4 mot 3, inget resultat. 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Roughing. Powerplay AIK, inget resultat. 20 minuten utvisning AIK, två minuter Malte Setkov Holding. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till AIK
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 – AIK 15

Andra perioden  powerplay Karlskoga 1.48, inget resultat. Tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. Powerplay AIK, inget resultat. 15 minuten mål Karlskoga, Oscar Lawner kvitterar 1-1. 16 minuten mål Karlskoga, Alexander Leandersson sätter 2-1. 18 minuten mål Karlskoga, Oscar Lawner satte 3-1.

Andra perioden slutade 3-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 10 – AIK 6

Tredje perioden femte minuten mål Karlskoga, Juliuz Persson satte 4-1. Sjätte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Oscar Lawner Roughing. Utvisning AIK, två minuter Filip Bratt Roughing. Spel 4 mot 4, inget resultat. 13 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 5-1. 14 minuten mål AIK, Eric Norin var sista AIKare på pucken när pucken gick via Karlskogaspelare 5-2. 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Hugo Pettersson Holding. Powerplay AIK, mål Max Lindholm 5-3. 20 minuten mål Karlskoga, Oscar Lawner satte 6-3 och hattrick.

Tredje perioden slutade 3-2 till Karlskoga.