BIK Karlskoga föll borta mot IF Björklöven

By on 26 november, 2021

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Umeå för att ta sig an IF Björklöven i den 19 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga hade inför matchen förlorat två matcher på raken och var sugna på vinst. Björklöven å andra sidan hade vunnit tre av sina fem senaste matcher, hemmalaget saknade dock viktiga Francis Perron som var skadad.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och skapade ett par chanser, men Björklöven kom snabbt in i matchen och från det blev matchen ganska jämn. I den 17 minuten fick Karlskoga en utvisning som Björklöven kunde utnyttja då Ryan Gropp satte 1-0 vilket och blev slutresultat i den första perioden.

Den andra perioden innebar en formlig islossning gällande mål då Karlskoga inledde piggast och lyckades få till både kvittering och att ta ledningen i den femte minuten då först Henrik Björklund och sedan Gustaf Franzén gjorde mål 1-2 för Karlskoga. Men Björklöven svarade snabbt och kunde kvittera i den sjätte minuten genom Ryan Gropp som gjorde sitt andra mål 2-2. Nu jagade båda lagen ledningen och det var Björklöven som kunde knipa 3-2 i den 15 minuten genom William Eriksson. Perioden slutade 2-2.

Matchen fortsatte att vara jämn och båda lagen skapade lägen men där spelet började väga över något till Björklövens fördel, och i den 13 minuten kunde Fredric Andersson utöka hemmalagets ledning till 4-2. Karlskoga jagade sedan reducering och man var nära flera gånger men Björklöven blev för svåra och hemmalaget vann med 4-2.

Karlskoga gör ingen dålig match denna kväll men Björklöven blir helt enkelt för svåra . Det man får försöka få till nu är att öka skärpan något så kan det bli vinst hemma på söndag Almtuna.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Söndag den 28 November hemma i Nobelhallen mot Almtuna IS.

Första perioden sjunde minuten utvisning Björklöven, två minuter Felix Girard Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fak Tripping. Powerplay Björklöven, utan resultat. 12 minuten utvisning Björklöven, två minuter För många spelare på planen. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Juliuz Persson Cross-checking. Powerplay Björklöven, mål Ryan Gropp satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Björklöven
Skottstatistik första perioden IF Björklöven 13 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden femte minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund kvitterade 1-1. Femte minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 1-2. Sjätte minuten mål Björklöven, Ryan Gropp kvitterade 2-2. 15 minuten mål Björklöven, William Eriksson satte 3-2. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Fredric Andersson Hooking. Powerplay Björklöven,

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden IF Björklöven 12 – BIK Karlskoga 11

Tredje perioden tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Cross-checking. Powerplay Björklöven, utan resultat. 13 minuten mål Björklöven, Fredric Andersson 4-2.

Tredje perioden slutade 1-0 till Björklöven