BIK Karlskoga föll med flaggan i topp

By on 16 april, 2021

BIK Karlskoga tog under fredagskvällen emot IF Björklöven hemma i Nobelhallen för den sjunde och avgörande semifinalen i Hockeyallsvenskan 2020/2021.

Med tre vinster var så stod verkligen den här matchen öppen och det skulle handla mycket om vem som gjorde första målet.

Det märktes redan från start att matchen gällde mycket och det var Björklöven som la i den högsta växeln, redan efter 38 sekunder kunde bortalaget snappa upp en puck när Karlskoga slarvade i egenson och Justin Crandall satte 1-0 för Björklöven. Efter målet fortsatte Björklaven att trycka på och i den fjärde minuten kunde Fredric Andersson utöka Björklövens ledning till 2-0. Men Karlskoga hade inte gett upp den här matchen och i den sjätte minuten kunde Lukas Pilo reducera till 1-2 för Karlskoga. I den 12 minuten fick Karlskoga en utvisning och under sitt powerplay kunde Björklöven utöka sin ledning till 3-1 genom Justin Crandall. Detta var helt klart Björklövens period som slutade 3-1 till Björklöven.

Karlskoga kom ut lite aggressivare i den andra perioden och skapade mer men det var fortfarande Björklöven som det bättre laget, lagen bytte en del chanser men under spel fyra mot fyra i den 14 minuten kunde Björklöven utöka sin ledning ytterligare genom Alexander Deilert och 4-1. Björklöven fortsatte att trumma på och i den 17  minuten kunde Alexander Deilert åter sätta ett mål i spel fyra mot fyra och 5-1 till Björklöven. Perioden slutade 2-0 till Björklöven.

I den tredje perioden kom åter Karlskoga ut mer aggressivt men det var fortfarande Björklöven som var ett par storlekar större och kunde redan i den första minuten utöka ledningen till 6-1 genom Alex Hutchings. Men nu började Karlskoga jobba sig in i matchen och med tio minuter kvar av matchen tog man ut målvakten i en fyra mot fyra situation och kunde i den elfte minuten reducera till 2-6 genom Linus Karlsson. Nu var Karlskogar kvitteringsjakt inledd på riktigt samtidigt som Björklövens spelare tappade humöret och drog på sig utvisningar i den 14 minuten kunde Linus Karlsson sätta ännu ett må till 3-6. Spelbilden höll i sig och Karlskoga fortsatte ta ut målvakten så ofta det gick, i den 15 minuten var det dags igen och Henrik Björklund kunde reducera till 4-6. I den 18 minuten var åter Linus Karlsson framme och satte 5-6. Men i den 20 minuten snappade Gustav Possler upp pucken och sätta 7-5 i öppen kasse för Björklaven och 30 sekunder gjorde Alexander Deilert likadant och avslutade matchen 8-5. Björklöven vann matchen med 8-5.

Karlskoga har gjort en fantastisk säsong och idag visade man att man aldrig ger en match förlorad, det var så klart tråkigt att man inte lyckades kvittera när man var så nära men Björklöven var bättre under två och en halv period.

Matchen slutade 5 BIK Karlskoga – IF Björklöven 8

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login