BIK Karlskoga föll mot Djurgården efter grinig match

By on 22 november, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den 19 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga vann senast hemma mot Björklöven och hade en bra formkurva. Djurgården å andra sidan hade haft det jobbigt den senaste tiden och förlorade senast mot Björklöven.

Det var Karlskoga som öppnade den först perioden mest entusiastiskt och pressade Djurgården, även om man inte fick till några direkta chanser. Det var dock Djurgården som i den sjunde minuten tog ledningen 1-0. Efter målet blev Djurgårdens spel betydligt bättre och man pressade sedan Karlskoga, men det blev inga fler mål och första perioden slutade 1-0 till Djurgården.

Även i den andra perioden var det Karlskoga som kom ut bäst och den här gången kunde bortalaget i den 29 minuten kvittera genom Jesper Norbäck 1-1. Men Djurgården reste sig och när Karlskoga fick en utvisad så kunde hemmalaget sätta 2-1 och återta ledningen. Efter målet jagade Karlskoga ny kvittering men andra perioden slutade 1-1.

I den tredje perioden startade tungt för Karlskoga och i den 49 minuten kunde Djurgården utöka sin ledning när man satte 3-1. Efter målet satsade Karlskoga fullt framåt för en reducering, i den 52 minuten fick Djurgården en utvisad och i den 53 minuten kunde bortalaget reducera 3-2. Nu satsade Karlskoga verkligen allt framåt för en kvittering, men hemmalaget höll imet och matchen slutade 3-2 till Djurgården.

Det här var ingen lysande match för något av lagen, men Djurgården var lite vassare när det gällde. Kanske var Karlskoga lite slitna efter förra veckans tre matcher med match fredag och lördag. Man får nog vänja sig vid det verkar det dock som för även denna vecka spelar man tre matcher men nu onsdag, fredag och söndag. Nu gäller det att återhämta sig efter den här matchen och se till att vinna nästa.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 24 november hemma i Nobelhallen mot Almtuna IS.