BIK Karlskoga föll mot serieledarna

By on 12 februari, 2022

Under lördagen åkte BIK Karlskoga till Jönköping för att ta sig an HV71 i den 44 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

BIK Karlskoga hade inför matchen sju matcher på raken där man tagit poäng, samma siffra för HV71 var fem matcher. Detta var ett riktigt toppmöte mellan ettan och trean där mycket stod på spel.

Första perioden började jämnt men under periodens lopp fick HV71 en hel del utvisningar, dock kunde Karlskoga inte ta vara på sina powerplay . I den nionde minuten fick Karlskoga ett mål bortdömt då domarna var för snabba att blåsa av för blockering trots att pucken låg fri. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden satte HV71 full fart från början och man satte Karlskoga under högt tryck, detta ledde till att Karlskoga drog på sig en hel del utvisningar vilka HV71 kunde göra tre mål. Med det momentum man byggt så kunde HV71 även göra 4-0 mot slutet av perioden.

HV71 kontrollerade spelet i den tredje perioden och även om Karlskoga spelade betydligt mycket bättre än i den andra perioden så hade man inte marginalerna på sin side. I de 17 minuten lyckades man dock spräcka mål nollan genom Janne Tavi. Matchen slutade 4-1 till HV71.

För mig så förlorar Karlskoga den här matchen i första perioden då man inte lyckas förvalta sina powerplays, man har också otur med domslutet runt det bortdömda målet men det är sådant som man får svälja på den här nivån. Nu måsta man komma till rätta med powerplay spöket innan det är dags för slutspel om man vill ha möjligheten att ta hem förstaplatsen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 16 februari mot IF Troja-Ljungby hemman i Nobelhallen.

Matchfakta HV71 vs BIK Karlskoga

• 9 minuten utvisning HV71, två minuter Tommi Huhtala Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 13 minuten utvisning HV71, två minuter Tommi Huhtala Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 14 minuten utvisning HV71, två minuter Myles Powell Cross-checking. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, utan resultat.
  • 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Roughing.
  • 20 minuten utvisning HV71, två minuter Max Wennlund Roughing. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden HV71 6 – BIK Karlskoga 12

• Spel 4 mot 4 i 1 minut och 20 sekunder, utan resultat.
  • 4 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Interference. Powerplay HV71, 1-0 Myles Powell.
  • 9 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Emil Öhrwall Boarding.
  • 9 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Fasthållning av klubba. Spel 5  mot 3 HV71, 2-0 Chad Billins. Powerplay HV71, 3-0 Tyler Vesel.
  • 19 minuten mål HV71, 4-0 Fredrik Forsberg.
  • 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson  Hooking.

Andra perioden slutade 4-0 till HV71
Skottstatistik andra perioden HV71 16 – BIK Karlskoga 7

• Powerplay HV71 i 1 minut och 30 sekunder, utan resultat.
  • 5 minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Cross-checking. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 17 minuten mål Karlskoga, 4-1 Janne Tavi.

Tredje perioden 1-0 till Karlskoga