BIK Karlskoga förlorade igen

By on 6 januari, 2023

Under fredagen den 6 januari åkte BIK Karlskoga till Stockholm för att ta sig an AIK i den 32 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga förlorade senast hemma mot Mora och var sugna på revansch, även viktigt med poäng ikväll för att inte tappa mark till Mora och Södertälje i tabellen. AIK

Den första perioden började bra från Karlskogas sida då man pressade AIK och fick till några längre anfall. I den nionde minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Gustaf Franzén 1-0 Karlskoga. Karlskoga fortsate pressa AIK som kom upp i några omställningar men det blev inga fler mål i en period som Karlskoga dominerade.

Det var ett helt annat AIK som kom in till den andra perioden och hemmalaget pressade Karlskoga från start och i den 27 minuten kunde AIK kvittera. AIK fortsatte att ligga på och cirka en minut efter målet så tog Karlskoga en timeout för att försöka få ordning på sitt spel, men redan i 31 minuten var det dags igen då AIK tog ledningen för första gången i matchen. AIK fortsatte att dominera matchbilden och kunde gå till pausvila i ledning.

Karlskoga satsade allt för kvittering i den tredje perioden, men AIK höll emot bra och bortalaget lyckades helt enkelt inte få in pucken i mål. Det blev en snäll period utan några utvisningar som dessutom slutade oavgjort så Karlskoga förlorade matchen 2-1 till AIK.

Detta var ingen vidare match från Karlskogas sida, visserligen gör man det bra i första perioden där man också tar ledningen helt rättvist. Man skapade i den första perioden långa anfall där man höll sig kvar i AIKs zon länge och konstant skapade lägen. I den andra perioden växlade AIK upp och då hängde inte Karlskoga med alls, jag vet inte om det fortfarande är så att man har för många spelare son varit skadade länge och därför inte orkar ordentligt hela matchen. Kanske vore det bättre att sätta in juniorerna igen så att man i alla fall har en trupp som orkar.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 11 januari borta mot Vita Hästen.