BIK Karlskoga krossade Södertälje SK i genrepet

By on 15 september, 2022

Under torsdagskvällen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK i Nobelhallen för den sista försäsongsmatchen inför Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga förlorade senast borta mot Vita Hästen vilka faktiskt nollade laget två gånger på raken. Nu gällde det att visa att detta bara var en parantes i protokollet och att man var redo för seriepremiär.

Matchen blev lite av en uppvisning i vilja från Karlskogas sida då den största skillnaden mellan lagen enligt mig var att BIK ville vinna mest.

Hemmalaget började bra med första målet i den fjärde minuten och efter första perioden stod det 2-0, en period som under långa perioder var ganska hackig och sönderblåst.

Den andra perioden började ganska segt och avvaktande, men efter ett boxplay och powerplay satte det fart och Karlskoga gjorde inte mindre än tre mål. Dock vaknade även Södertälje i slutminutrarna och reducerade till 5-1.

Tredje perioden blev en ganska jämn historia men där Karlskoga kunde sätta 6-1 i den 58 minuten.

Det märktes att Karlskogaspelarna hade bestämt sig för att två mållösa matcher fick räcka och alla gick all in för vinst, sen hjälpte det så klart till att Marcus Hellgren Smed var säkerheten själv i målet så att Södertälje inte kunde få in pucken då de få bjudningarna kom från Karlskoga. Man få säga att man fick till ett bra genrep inför premiären och det måste kännas skönt, men nu är det upp till bevis som gäller när man får möta Björklöven borta i första matchen.

Nästa match för BIK Karlskoga spelar man den 23 september borta mot Björklövens IF.