BIK Karlskoga tog ännu en vinst på hemma is

By on 18 december, 2021

Under lördagen tog BIK Karlskoga emot Västerås IK hemma i Nobelhallen för den 27 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som vann igår mot Södertälje efter förlängning och som nu börjat få en bättre känsla på hemmaplan. Västerås förlorade igår hemma mot Mora, men innan den förlusten hade man vunnit fyra matcher.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst och kunde redan efter 35 sekunder ta ledningen genom David Lilja 1-0. Efter målet vaknade Västerås så sakteliga till och började spela betydligt bättre, även om det fortfarande var Karlskoga som styrde spelet. Men i den nionde minuten kunde Västerås i powerplay kvittera genom Daniel Gunnarsson 1-1. Båda lagen försökte sedan ta ledningen men trots flera chanser så slutade perioden 1-1.

I den andra perioden kom Karlskoga ut med bra energi och man kunde redan efter 2.02 ta ledningen i powerplay genom Juliuz Persson. Karlskoga fortsatte att leda spelet och kunde i den 12 minuten utöka ledningen genom Sebastian Collberg efter ett mycket fint spel 3-1. Den andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Västerås kom ut klart hårdast i den tredje perioden och tog över taktpinnen i jakten på en kvittering, och i den åttonde minuten kunde man i powerplay reducera till 3-2 genom Lukas Zetterberg. Västerås fortsatte forcera och var nära kvittering flera gånger. Mot slutet av matchen tog bortalaget ut målvakten men i den 20 minuten kunde David Lilja sno åt sig pucken och sätta 4-2 i tom målbur. Matchen slutade 4-2.

Detta var en av de bättre matcherna över 60 minuter som jag sätt på ett bra tag från Karlskoga och man visade åter upp den effektivitet som man hade i inledningen av säsongen. På det hela taget en mycket bra sista match inför julledigheten för Karlskoga.

BIK Karlskoga spelar nästa match måndagen den 27 December hemma i Nobelhallen mot Almtuna IS.

Första perioden första minuten mål Karlskoga, David Lilja satte 1-0. Nionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. Powerplay Västerås, mål Daniel Gunnarsson kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 10 – Västerås IK 12

Andra perioden första minuten utvisning Västerås, två minuter Mikael Frycklund Hooking. Powerplay Karlskoga, mål Juliuz Persson satt 2-1. Femte minuten utvisning Västerås, två minuter Isak Skedung Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 12 minuten mål Karlskoga, Sebastian Collberg satte 3-1.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 9 – Västerås IK 9

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Emil Öhrwall Roughing. Utvisning Västerås, två minuter Ludvig Östman Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat. Åttonde minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. Powerplay Västerås, mål Lukas Zetterberg reducerade 3-2. 20 minuten mål Karlskoga, David Lilja satte 4-2 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 1-1