BIK Karlskoga tog extrapoängen mot IF Björklöven

By on 26 januari, 2022

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot IF Björklöven hemma i Nobelhallen för den 37 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga hade inte spelat match sedan den 16 januari då laget förlorade hemma mot bottenlaget Södertälje med 2-0. Innan den förlusten hade man hela åtta vinster på rad, så nu gällde det att komma tillbaks för att inte bli avhängd av tipptrion. Björklöven å andra sidan vann i måndags över serietrean Kristianstad med 7-2 och hade innan det bara förlorat mot HV71 på de senaste fem matcherna.

Den första perioden började ganska jämnt då lagen kände på varandra, men det var ändå Karlskoga som hade de vassaste chanserna. Man kunde dock se att hemmalaget var ganska ringrostigt då timingen i passningsspelet inte riktigt var där. I den 14 minuten kunde gästerna ta ledningen genom Ryan Gropp. Efter målet såg Björklöven ut som det klart piggare laget, men Karlskoga lyckades dock skapa flera riktigt bra chanser. Det var dock Björklöven som gick till periods vila med en 1-0 ledning.

Björklöven gick på offensiven direkt i den andra perioden och skapade en riktigt vass chans i den 45 sekunden, men i samband med det åkte man på Karlskogas målvakt Marcus Hellgren Smed. I det efterföljande powerplayet kunde Henrik Björklund kvittera 1-1. Det var tydligt att Karlskoga fick energi av målet då man bjöd Björklöven på ett ordentligt tryck, dessutom började passningarna sitta bättre också. Men i den 20 minuten kunde Björklöven åter ta ledningen med bara sex sekunder kvar av perioden. Perioden slutade 1-1.

Karlskoga började den tredje perioden glödhett och satte kvitteringen efter 30 sekunder genom David Lindquist. Karlskoga fortsatte efter målet att pressa Björklöven som dock försvarade sig väl och kom upp på några bra spelvändningar. Björklöven skapade i mitten av perioden ett par riktigt vassa chanser, men en storspelande Marcus Hellgren Smed såg till att resultatet fortfarande var 2-2. Mot slutet av perioden låg Karlskoga på tungt mot Björklövens mål men även Joona Voutilainen i Björklövens mål var mycket bra denna kväll och matchen gick till förlängning. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Björklöven började  förlängningen bäst med ett tungt anfall, men efter byte kom Karlskoga upp i anfall och Åke Stakkestad kunde efter en lång sejour med pucken avgöra och sätta 3-2. Matchen slutade 3-2 till Karlskoga.

Karlskoga gjorde en bra match särskiljt med tanke på att man haft tio dagar utan match och jag anser att Marcus Hellgren Smed är den bästa spelaren i laget för kvällen, det är ju inte alla målvakter som fixar tre farliga frilägen på en match. Det här såg riktigt lovande ut om man bortser från första perioden då man inte riktigt var var synkade. Nu väntar MODO på fredag och det kommer att bli ett test även det.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 28 Januari mot MODO Hockey hemma i Nobelhallen.

Första perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Holding. Powerplay Björklöven, utan resultat. Elfte minuten utvisning Björklöven, två minuter Viljami Juusola Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 14 minuten mål Björklöven, Ryan Gropp satte 0-1.

Första perioden slutade 1-0 till Björklöven
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 – IF Björklöven 12

Andra perioden första minuten utvisning Björklöven, två minuter Tyler William Nanne Påkörning av målvakten. Powerplay Karlskoga, mål Henrik Björklund kvitterade 1-1. Sjunde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Interference. Powerplay Björklöven, utan resultat. Tionde minuten utvisning Björklöven, två minuter Olle Liss Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 14 minuten utvisning Björklöven, två minuter Felix Girard Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 20 minuten mål Björklöven, Karl Johansson satte 1-2.

Andra perioden slutade 1-1