BIK Karlskoga tog tre poäng mot Vita Hästen

By on 12 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog under fredagskvällen emot HC Vita Hästen hemma i Nobelhallen för den åttonde omgången av hockeyallsvenskan.

Vita Hästen kommer från en förlust mot Tingsryd medan Karlskoga senast spelade oavgjort mot Modo. Detta är de två lag som tillsammans med AIK kryssat flest matcher i årets allsvenska.

Första perioden kändes något avvaktande till att börja med då lagen kände på varandra, men det var Karlskoga som avlossade första skottet dock inte speciellt farligt. Spelet växlade fram och åter utan några egentliga chanser, 6.12 in i perioden blev Mattias Kalin utvisad för Vita Hästen och bara en minut senare utvisades även Emil Eriksson för vita hästen och Karlskoga fick spela 5 mot 3. 7.19 slog Dennis Fröland in 1 – 0 för Karlskoga som fick fortsätta att spela i numerärt överläge. 8.43 var det dags igen då Oskar Bäck utökade ledningen för Karlskoga till 2 – 0. Nu blev det full fart på båda lagen där inget av dem backade och vi bjöds på en bra kamp ute på isen dock utan speciellt mycket skott. Vita hästen jobbade sig nu in i matchen och etablerade ett vist spel i Karlskogas zon med några skott mot mål men inte allt för farliga. 14.36 utvisas Axel Lindström för Karlskoga och Vita Hästen fick lufta sin för dagen ny komponerade powerplay uppställning. Vita Hästen lyckades få till ett hyfsat powerplay men man överlistade inte Henrik Lundberg i Karlskoga målet. Spelet växlade åter utan några riktiga chanser för något av lagen, 19.09 blev Jacob Lundegård utvisad för Karlskoga och Vita Hästen spelade powerplay men Karlskoga klarade sig till periodpaus.

Första perioden 2 – 0, matchen 2 – 0.

Andra perioden fick Vita Hästen börja med powerplay och jag tyckte att Vita Hästen lyckades etablera ett bra spel i Karlskogas zon men det blir för få och för veka avslut för att det skall bli farligt. Nu vidtog åter ett växlande spel och 3.54 blir Carl Berglund utvisad och ett tredje powerplay för Vita Hästen, under detta powerplay blev Karlskogaspelaren Viktor Lang träffads i ansiktet av pucken när han täckte skott och var tvungen att lämna isen. Det blev ännu ett hyggligt powerplay för Vita Hästen men utan några riktiga farligheter. Karlskoga kontrollerade nu matchen och Vita Hästen kändes väldigt trubbiga framåt. 10.58 har Vita Hästen sitt farligaste läge dittills då Mattias Karlin var framme på en retur efter Henrik Rommels skott men Henrik Lundberg räddade. Här följde en sekvens med ganska oordnat spel från båda lagen vilket fortsatte under resten av perioden, som på det hela taget var ganska händelsefattig och där nog Vita Hästen hade de bästa chanserna.

Andra perioden 0 – 0, matchen 2 – 0.

Tredje perioden började som den andra slutade med ett ganska oorganiserat spel från båda lagen och utan några riktigt vassa chanser. Vita Hästen lyckades efter ett tag få till lite spel i Karlskogas zon och 5.37 så letar sig pucken in i Karlskogakassen på ett skott från Victor Lindman, 2 – 1 och Vita Hästen reducering. Nu laddade Karlskoga framåt och hade flera riktigt vassa chanser utan att göra mål. Det blev åter ett ganska hafsigt spel från båda lagen med många misstag åt båda hållen. Vita Hästen började nu ta över matchen mer och mer, med ett mer etablerat spel än Karlskoga. 11.50 blir Christopher Fish utvisad och Karlskoga fick chansen att komma tillbaks in i matchen, men denna gång hade Karlskoga svårt att få ordning på sitt powerplay. 14.55 tappar Karlskoga pucken framför eget mål och det är ytterst nära att Vita Hästen reducerar. 15.10 blir Gustav Ahnelöv utvisad för Vita Hästen och det var åter powerplay för Karlskoga, detta var ett något bättre powerplay med ett par ganska vassa chanser. Karlskoga fortsatte skjuta även efter sitt powerplay men nu kändes det mer och mer som om de mest försökte spela av tiden. Med 50 sekunder kvar tog Vita Hästen timeout och tog ut målvakten, nu var det alltså spel 5 mot 6 och Vita Hästen forcerade verkligen men lyckades inte kvittera så matchen slutade 2 – 1 till Karlskoga.

Tredje perioden 0 – 1, matchen 2 – 1.

Sammanfattat så är detta en ganska lam match från båda lagen men där Karlskoga gör jobbet med två mål i numerärt överläge och vinner med 2 – 1. Jag tycker att Karlskoga inte gör en speciellt bra match idag så vi hoppas på bättre insatts nästa match, dock gjorde man mål i powerplay vilket är positivt.

Matchen slutar BIK Karlskoga 2 – 1 HC Vita Hästen och tre poäng till BIK Karlskoga.