BIK Karlskoga vann övertygande mot VIK Hockey

By on 3 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog under onsdagskvällen emot VIK Hockey hemma i Nobell Hallen för den femte omgången av hocky allsvenskan 2018/2019.

Västerås som kom från en övertygande seger mot Pantern, medan Karlskoga vann borta mot Karlskrona med 1 – 0 senast så frågan var vilket lag som skulle vara starkast ikväll.

Första perioden började Karlskoga med ett bra tryck mot Västerås kasse men Västerås kom upp i kontringar som inte var ofarliga. Västerås tog sedan över matchen mer och mer, de var också mycket skottvilliga men Karlskoga kom upp med farligheter med jämna mellanrum och 10:33 styr Gustaf Franzén in ledningsmålet 1 – 0 till Karlskoga. Bara tio sekunder senare 10:43 var det åter dags då Oskar Bäck slog in 2 – 0 till Karlskoga. Västerås jagade nu reducering och Karlskoga hamnade på defensiven och Gustaf Franzén blev utvisad 15:47 in i perioden. Västerås gjorde ett bra powerplay men Karlskoga lyckades värja sig. Direkt efter att man blivit fulltaliga så gick Karlskoga till anfall och hade ett par vassa chanser innan perioden var slut.

Perioden slutade  2 – 0 Matchen 2 – 0.

Andra perioden kändes inledningsvis lite avvaktande men 1:04 tog Marcus Hellman hand om en flippassning, kom fri och sköt resolut in reducering för Västerås till 2–1. Nu blev det betydligt mycket bättre fart på spelet och Västerås fortsatte att jaga kvittering samtidigt som Karlskoga ville utöka. 5:25 in i perioden får Västerås Alexander Younan utvisad och Karlskoga fick chansen att försöka göra mål i numerärt överläge. Karlskoga lyckades inte göra något mål i detta powerplay heller vilket man inte skämt bort publiken med hittills denna säsong. Men man fortsatte att pressa Västerås och 11:25 satte Fredrik Forsberg 3 – 1 målet till Karlskoga. Nu böljade spelet fram och åter, 15:47 in i perioden hade Västerås en riktigt vass chans när Alexander Younan fick till ett bra skott mål, men han lyckades inte få in pucken.

Perioden slutade 1 – 1 Matchen 3 – 1.

Tredje perioden tog Västerås tag i taktpinnen och 1:49 in i perioden sätter Lukas Zetterberg 2 – 3 reduceringen för Västerås efter en bra tekning av Johan Skinnars. Nu satte åter Karlskoga fart och pressade åter Västerås och 5:03 fick Västerås Acke Ringström utvisad och Karlskoga spelade åter powerplay och 6:10 fick man genom Oskar Bäck kan utöka Karlskogas ledning till 4 – 2. Västerås började nu se lite trötta ut och 9:22 in så utvisas Isac Skedung för Västerås och Karlskoga spelade åter powerplay, 9:49 utvisas sedan Jesper Kokonen för Karlskoga och Jesper Johansson för Västerås och fortsatt spel i numerärt överläge för Karlskoga. Västerås klarade ut underläget och kommer så när i en kontring precis när man blir fulltaliga men det avstyra av en Karlskoga klubba. Nu blev det ytterligare några farliga chanser för Västerås men även Karlskoga hade flera farliga lägen. Mot slutet av perioden satsade Västerås allt framåt men hade svårt att få fast pucken i Karlskogas zon. Västerås tog med knappt två minuter kvar ut målvakten och fick nu lite spel i Karlskogas zon men lyckas inte att göra mål så vinsten går till Karlskoga.

Perioden slutade 1 – 1 Matchen slutar 4 – 2.

Sammanfattning Karlskoga gör en solid insatts mot Västerås och vinner med 4 – 2 men man behöver börja göra mål i powerplay och vi får väl hoppas att det mål man gjorde idag kan släppa den låsningen. Annars måste man säga att Karlskoga haft en klart godkänd start på denna säsong med totalt tio poäng efter fem matcher.

Nästa match är borta Västervik IK den 6 oktober 18:00.

Matchen slutade 4 – 2 till Karlskoga.