BIK Karlskoga vann seg tillställning hemma mot Modo Hockey

By on 15 december, 2018

BIK Karlskoga tog emot Modo, det gjorde de utan JVM-duon Olle Eriksson Ek målvakt och centern Oskar Bäck som är uttagna i den preliminära mästerskapstruppen. I Eriksson Eks ställe fick Henrik Lundberg ta plats mellan stolparna i dagens match, hemmalaget fick även klara sig utan backen Viktor Lang som är skadad.

Första perioden såg mer eller mindre ut som allmänhetens åkning och det var inget av lagen som bjöd upp till någonting, sett till de 20 första minuterna så var det en jämn tillställning.

BIK Karlskoga var tillbaka på isen i mittperioden men en helt annan energi och intensitet, något även syntes i utvisningsprotokollet, trots det var det fortsatt 0-0 när signalen ljöd.

Sista akten var inte heller någon period som kommer att gå till hockeyhistorien, snällt med lite stänk av gnista i form av att mål gjort av BIK Karlskoga som vann matchen.

Matchen i sig var en riktigt seg tillställning där det inte var mycket till intensitet, en utvisning på hela matchen säger allt. Nu var det Karlskoga som till sist stod som vinnare, en chans och ett mål som kom ur ingenting där matchvinnaren hette Gustaf Franzén.

Tack vare vinsten parkerar BIK Karlskoga stabilt på fjärdeplatsen, in nästa omgång torsdag 20 december väntar HC Vita Hästen på bortaplan.

Första perioden gav ingenting, antagligen den snällaste första perioden i HockeyAllsvenskan.

Första perioden slutade BIK Karlskoga 0 – Modo Hockey 0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 5 – Modo Hockey 8

Andra perioden tolfte minuten utvisning Modo två minuter för för många spelar på isen, BIK powerplay som inte gav någonting. 14 minuten utvisning BIK Karlskoga, Victor Berglind två minuter för Tripping, Karlskoga klarade av underläget.

Andra perioden slutade BIK Karlskoga 0 – Modo Hockey 0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – Modo Hockey 6

Tredje perioden minut 16 1-0 BIK Karlskoga, Gustaf Franzén gjorde målet. I samband med BIKs ledningsmål var det någon i publiken bakom Modos bås som slog sönder ett plexiglas, vilket gjorde att det blev ett längre avbrott. I 18 minuten började Modo med-ta-ut-målvakten-taktiken, Modo tog timeout i 19 minuten.