Björkhagaskolan firar sin Generation Pep-certifiering med aktiviteter för alla elever

By on 4 maj, 2022
Arkivbild

På fredag den 6 maj firar Björkhagaskolan att de blivit en Generation Pep-skola, dagen bjuder på massor av aktiviteter för alla elever samt flagghissning och tal av rektor Victoria Sjöstedt.

Firardagen börjar tidigt och håller på till lunchtid. Organisationer och företag som finns på plats är KFUM Basket, KFUM Innebandy, ÖSA Konstsim, ÖSK Fotboll, Friskis & Svettis, ICA, Annas Mindfullness samt Safir Pingis.

– Det känns så kul att äntligen få fira att vi blivit en Generation Pep skola. Det är otroligt fint att så många organisationer vill komma och peppa våra elever att hitta rörelseglädje på olika sätt. Vi hoppas på en härlig firardag, säger rektor Victoria Sjöstedt.

Björkhagaskolan har länge arbetat för elevers hälsa och i januari blev det klart att skolan belönas med att bli en certifierad Generation Pep skola 2022. Det innebär att skolan får ett diplom signerat av Prins Daniel och Carolina Klüft samt blir ett föredöme för andra skolor i fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor.

Generation Pep är en organisation som arbetar med att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa samt stötta skolor med verktyg. Skolor som arbetar aktivt med verktygen kan bli certifierade Generation Pep-skolor. Björkhagaskolan är en av fem andra skolor som fått certifiering 2022.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login