Blytung förlust för KIF Örebro mot tabell jumbon

By on 23 april, 2023

KIF Örebro tog sig under söndagen an Växjö DFF på bortaplanen för den fjärde omgången av damallsvenskan 2023.

Örebro som senast förlorade borta mot Kristianstad. Växjö låg inför dagens match som nykomling på en 14 plats i tabellen och hade hittills inte vunnit någon match.

I den första halvleken startade Örebro med en 4-4-2 uppställning jämfört med den 5-4-1 man hade senast vid 4-0 förlusten mot Kristianstad. Det var Örebro som tog tag i spelet från start, men på grund av att planen var vattentung så blev det en hel del långbollar. Mot mitten av halvleken gick spelet i stå då båda lagen effektivt bröt varandras uppspel på mittplan. Växjö kom in mer och mer i matchen men första halvlek slutade 0-0.

Den andra halvleken såg i många stycken ut som den första med ett stort bollinnehav för Örebro men med ett Växjö som kom upp i omställningar. I den 68 minuten kunde hemmalaget kapitalisera på en av sina omställningar då men sköt ett mäktigt skott från distans, vilket Örebros målvakt räddade men lämnade en retur som Växjö kunde sätta och 1-0. Örebro fortsatte att ha mest bollkontroll men lyckades inte skapa något och matchen slutade 1-0 till Växjö.

Idag underpresterade Örebro offensivt, man borde verkligen ha kunnat kapitalisera på sitt spelövertag man hade. Det känns oroande att se det här mönstret i år igen då man förra året hade problem att göra mål trots spelövertag. Nu får vi hoppas att man får ordning på offensiven annars ser det mörkt ut för den här säsongen.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 30 april borta mot Vittsjö GIK.

Matchfakta Växjö DFF vs KIF Örebro

• 68 minuten Mål Växjö, Juliette Kemppi 1-0.