Bok om släkten Beskow presenteras i Ramsberg

Av på 2 november, 2021

Lokalhistorikern och författaren Göran Karlsson utkommer inom kort med en ny bok, den tolfte i ordningen. Den här gången berättar han om släkten Beskow. De flesta svenskar förknippar säkert namnet Beskow med barnboksförfattarinnan Elsa Beskow, som faktiskt tillbringade ett år i Ramsberg med sin familj. Men släkten innehåller långt fler personer som blivit kända här i Sverige.

Göran Karlssons nya bok, som kort och gott heter ”Historien om släkten Beskow”, är på 164 sidor och berättar i tio kapitel om intressanta personer i de olika släktgrenarna. Mängder av bilder, släkttavlor och släkttabeller ger läsaren en god bild av släkten Beskows öden sedan tre bröder kom hit från svenskstaden Stralsund i slutet av 1700-talet.

Släkten Beskows långvariga kontakter med Ramsberg kommer Göran Karlsson att reda ut vid ett föredrag måndag 8 november i Resta bygdegård, ett evenemang som arrangeras av Kulturcentrum i Ramsberg. Samma kväll börjar boken säljas till allmänheten.

Anmälan till föredragskvällen görs till Britt-Marie Olsson tel 0708-26 33 59. I anmälningsavgiften 100 kronor ingår förtäring och dryck.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in