Chris Kläfford har släppt debutalbum

By on 1 april, 2023
Foto: Bob Linger

Chris Kläfford har släppt debutalbum, ”Maybe It’s Just Me”. Chris Kläfford har de senaste åren, gång på gång, visat hur skicklig han är på att gripa tag i den breda tv-publikens hjärtan. Både med sin drabbande stämma och sin lediga, varma personlighet.

Från vinsten av svenska Idol 2017 med ”Treading Water”, till publiksuccén i America’s Got Talent 2019 har han lyckats få fans över hela världen. Han har framgångsrikt och frekvent släppt ny musik, musik som har sålt platina och legat etta på svenska radiolistan. Under en tid har Chris arbetat på sitt kommande album ”Maybe It´s Just Me” som nu släpps den 31 mars digitalt och på vinyl.

Talangen, innerligheten och uppriktigheten hos Chris Kläfford är en kombo som är svår att värja sig inför. Och kanske är detta tydligare än någonsin på hans debutalbum ”Maybe It´s Just Me”.

Till albumets tio spår hör de redan släppta singlarna ”Be Alright”, ”Buried” och ”This Kind of Love”, men även aktuella singeln ”Headlights” där Chris har arbetat med Scott Richie och producenten Peter Kvint. Låtarna på albumet vidgar vyer med livskraftigt schvung, fast texternas kärna är kärleksrelationers eviga komplexitet.

– Albumet kretsar runt ett förhållande som prövats av mänskliga svårigheter och misstag. Från förälskelse till ett förhållande som sviktar, vilket leder till tankar och funderingar om varför man stannar kvar i något som inte gör en lyckligast. Men utan dialog uppstår misstag, och kampen mot beroende och manipulation prövas. Lögner blir som vågor som skapar nya lögner, säger Chris Kläfford.

”Maybe It’s Just Me” är ett personligt och naket debutalbum som handlar om det mest centrala i vår mänsklighet. Längtan efter att beröra, att bli berörda, och att få dela det.

– Det går alltid att växa som människa, och lära sig att förstå både sig själv och sin partner mer. Det vill säga, om man inte ger upp det som allting inleddes med; kärleken. Och om man samtidigt kan begrava det som en gång varit, kan något nytt få gro, fortsätter Chris Kläfford.

Chris Kläfford ger sig ut på turné och besöker både Nora, Vinön som Örebro:

  • Söndag 30 april 2023 spelar han i Nora kyrka.
  • Lördag 19 augusti 2023 – Odensbacken, Vinöns Värdshus – Solo
  • Söndag 20 augusti 2023 – Stadsträdgården Restaurang & Café

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login