Christer Holte HC Örnen tilldelas pris

By on 27 maj, 2024
Bild: Betsson

Nu står det klart vilka lokala eldsjälar inom svensk ishockey som tilldelas priset ”Äkta Hockeyhjältar” för 2024. Det årliga initiativet instiftades 2022 av hockeyprofilen Christian ’Fimpen’ Eklund, tillsammans med Betsson och syftar till att hylla och belöna insatser utanför hockeyns toppligor.

Från Helsingborg i söder till Piteå i norr har nu årets 21 eldsjälar korats och tilldelats 10 000 kronor.

….

I Örebro län tilldelas Christer Holte i HC Örnen priset Äkta Hockeyhjältar 2024

Christer Holte har de senaste 15 åren gjort precis allt för division 3-klubben HC Örnen. Helt utan ekonomiska medel ställer han upp i alla väder och tvättar, lagar utrustning och är materialare och hjälptränare varenda träning och match. Klubben finns inte kvar utan denna fantastiska människa. En sann hockeyhjälte.

….

Människor med stor passion för hockeyn, de som slipar skridskor, tvättar matchtröjor, hejar och ser till att allt bara går runt så hockeyn kan leva. Eldsjälarna har valts ut efter en bred nomineringsprocess med hundratals nomineringar, där juryn till sist valt ut sina 21 vinnare, en per län.

– Vi fortsätter att dammsuga Sverige på hockeyhjältar – de riktiga hjältarna utanför toppligorna. Under sex år och närmare 80 avsnitt har jag och Betsson på olika sätt försökt att hylla svensk hockey på alla nivåer. Initiativet Äkta Hockeyhjältar är en viktig del i detta projekt, framför allt då jag själv har blivit stöttad av så många engagerade och passionerade människor under min karriär. Det känns oerhört kul och viktigt att jag nu för tredje året i rad får chans att hylla hockeyhjältarna runt om i Sverige, stort grattis och tack, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Christian ’Fimpen’ Eklund fick en ny karriär som Youtube-stjärna när serien ’Fimpens Resa’ lanserades för snart sex år sedan. Med över 11 miljoner visningar har han lyckats fånga hela hockey-Sverige med sina resor runt om i landet, från topplagen i SHL till eldsjälar i division 3-klubbar. Sjätte säsongen har precis avslutats där han för första gången låtit tittarna välja var han ska åka.

Bakom initiativet står Betssons Idrottsfond och juryn består, utöver Fimpen, av Femtefemmans programledare Mårthen Bergman och Betssons Sverigechef Mattias Wennerkvist.

Ishockey | Örebro
Örebronyheter

Källa: Betsson

You must be logged in to post a comment Login